Gebruikte plug-in hybrides hebben korte statijd

Gebruikte plug-in hybrides hebben korte statijd | Douwe De Beer

Uit het Nationaal Occasion Onderzoek dat is uitgevoerd door VWE voertuiginformatie en -documentatie, blijkt dat occasions met nieuwe aandrijfvormen snel worden verkocht. Zo vinden plug-in hybrides, stekkerloze hybrides en volledig elektrische auto’s hun weg steeds vaker naar de markt voor tweedehands auto’s.

De stekkerloze hybrides zijn het gemakkelijkst te verkrijgen, hiervan zijn er op dit moment enkele duizenden op voorraad bij Nederlandse autobedrijven. Bij de plug-in hybrides en stekkerloze hybrides betreft het slechts enkele honderden stuks. Deze nieuwe aandrijfvormen verdrijven vooral de auto op LPG, die in het verleden populair was in Nederland.

Statijden van occasions

Bij de gemiddelde statijden van occasions zijn een aantal interessante verschillen te zien. Zo hebben gebruikte auto’s met een dieselmotor een gemiddelde statijd van 60 dagen, terwijl de gemiddelde tijd dat een plug-in hybride te koop staat slechts 40 dagen is. Ook occasions op aardgas zijn populair in Nederland, dit type auto staat gemiddeld namelijk 48 dagen te koop. Bij de Duitse topmerken valt op dat Audi’s gemiddeld korter te koop staan dan BMW’s en Mercedessen.

Moderne occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Het grootste gedeelte van onze occasionvoorraad bestaat uit luxe Duitse auto’s van maximaal enkele jaren oud. Deze occasions beschikken vaak over de nieuwste technologieën zoals schone, zuinige motoren en/of hybride aandrijving. Dit soort auto’s zijn uitermate geschikt voor zakelijke rijders die veel kilometers maken en zijn vaak zelfs nog enkele jaren te leasen tegen een gunstige bijtelling. De verkoopadviseurs van Autocentrum Douwe de Beer adviseren u graag vrijblijvend over een occasion die het best bij uw mobiliteitsbehoefte past.