EDGe Mobility – Expert in onderhoud van elektrische auto’s

Autocentrum Douwe de Beer is specialist in het onderhoud en reparaties van elektrische voertuigen. Daarnaast zijn we aangesloten aan EDGe Mobility: hét keurmerk en kenniscentrum op het gebied van elektrische en hybride auto’s. Zo beschikken wij over alle kennis, apparatuur en vaardigheden wat betreft elektrisch rijden. Van verkoop tot aan onderhoud. Wilt u elektrisch rijden? Bij Douwe de Beer bent u aan het juiste adres.

Douwe de Beer als EV-specialist

Bij Douwe de Beer beschikken we over alle apparatuur en kennis om uw elektrische of hybride auto in topconditie te onderhouden. In onze werkplaats beschikken we over professionele EV-tools om uw auto te repareren. Daarnaast zijn onze monteurs speciaal opgeleid en hebben we toegang tot aanvullende originele fabrikanten informatie. Hierdoor weten we alles over uw elektrische voertuig en kunnen we deze volgens fabrieksopgave onderhouden.

Elektrische auto | Auto onderhoud | Autocentrum Douwe de Beer

Onderhoud elektrische en hybride auto’s

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren bij uw elektrische of hybride voertuig. Hoewel een elektrische auto over minder bewegende onderdelen beschikt die kunnen slijten, is onderhoud toch zeer belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de controle van de remmen, de aandrijving, de wielophanging en de banden. Daarnaast is het van belang om regelmatig de accu en airco te controleren en onderhouden. Het aircosysteem zorgt namelijk ook voor de koeling en de verwarming van de hoogvoltaccu.

Naast het feit dat Autocentrum Douwe de Beer is aangesloten bij het keurmerk EDGe Mobility, volgen onze gespecialiseerde monteurs jaarlijks meerdere trainingen. Onze monteurs zijn daardoor voorzien van de juiste certificaten, kennis en vaardigheden. Zo kunnen wij bij de onderhoudsbeurt van uw elektrische auto de juiste diagnose stellen en vanuit daar het passende onderhoud uitvoeren. Uiteraard volgens de juiste fabrieksvoorschriften.

Diagnose voor uw elektrische auto

Elektrische modellen beschikken steeds meer over moderne systemen. Autocentrum Douwe de Beer beschikt over diagnosetools waarmee de monteurs snel en efficiënt de juiste diagnose kunnen stellen. Of u nu een probleem heeft waar een reparatie voor nodig is of uw auto wil laten checken voor onderhoud. Bij Douwe de Beer zorgen we ervoor dat uw elektrische of hybride auto weer in topconditie is.

Ons autobedrijf is universeel en beschikt over verschillende merken met elektrische en hybride occasions. Voor Tesla rijders hebben we bijvoorbeeld de originele diagnosetester: de Tesla Toolbox. Hiermee kunnen we in veel gevallen zelfs op afstand de auto uitlezen, zelfs wanneer deze nog bij u voor de deur staat. Uiteraard pas wanneer u daar toestemming voor geeft. Zo kunnen we al een diagnose stellen voordat u bij ons in de werkplaats bent en kunnen we direct beginnen met de onderhoudswerkzaamheden.

Hybride auto | Auto onderhoud | Autocentrum Douwe de Beer

Onderhoud HV-batterij

Wanneer u een elektrische auto heeft is het belangrijk om ook regelmatig te controleren wat de status van uw HV-batterij is. Naast het stellen van een diagnose kunnen wij ook voor u uw HV-batterij uitlezen en een State of Health rapport (SOH) opstellen. Op basis van het onderzoek, enkele berekeningen en de specificaties van de fabrikant, stellen we een rapport op waarin staat hoeveel capaciteit de batterij nog heeft. Hierdoor komt u niet voor dure verrassingen te staan.

Elektrische of hybride auto aanschaffen

Bent u van plan om een elektrische occasion aan te schaffen? Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben we een ruim aanbod aan elektrische auto’s van verschillende merken zoals BMW, Mercedes-Benz, Audi, Hyundai en Tesla. U kunt er ook voor kiezen om bij ons een occasion te leasen. Dit kan zowel particulier als zakelijk. Voor onderhoud en reparatie van uw gekochte of lease auto zien we u ook graag in onze werkplaats terug.

Meer weten? Bekijk hier ons aanbod. Staat uw elektrische droomauto er niet bij? Stel een occasion-alert in en ontvang een mail wanneer wij uw occasion op voorraad hebben.

Heeft u aanvullende vragen over elektrisch rijden? Dan kunt u uiteraard altijd telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

EDGe Mobility | Auto onderhoud | Autocentrum Douwe de Beer