APK keuring

Om veilig en verantwoord op de weg te blijven rijden bent u verplicht om een APK keuring uit te laten voeren over uw auto. Wanneer de APK van uw auto bijna verloopt, ontvangt u automatisch van de RDW een brief met een herinnering. Wacht hierna niet te lang met het inplannen van de APK-keuring. Als u te laat bent met het verlengen van de APK van uw auto krijgt u een boete.

Autocentrum Douwe de Beer is een officieel door de RDW erkend keuringsstation. Dit betekent dat u de APK-keuring van uw auto met een gerust hart bij ons kunt laten uitvoeren. Maak eenvoudig een afspraak en we zien u graag terug in onze werkplaats.


APK Keuring | Autokeuring | Autocentrum Douwe de Beer

APK keuren bij Douwe de Beer

De term ‘APK’ staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze autokeuring is een wettelijke verplichting en heeft als doel de verkeersveiligheid op de openbare weg te verhogen. Daarnaast wordt hiermee het milieu beschermd doordat voertuigen die gevaarlijke stoffen uitstoten worden afgekeurd.

Autocentrum Douwe de Beer heeft een eigen gecertificeerde APK-keurmeester in dienst die de werking controleert van cruciale onderdelen van uw auto, zoals de remmen, de wielophanging, de stuurinrichting en de banden. Daarnaast wordt altijd een viergasmeting uitgevoerd en wordt gekeken hoe het is gesteld met de (rem)verlichting van uw auto.

Na afloop ontvangt u een rapport met eventuele reparatie-, advies- en afkeurpunten. Bij eventuele reparaties en onderhoud kunnen we u ook van dienst zijn. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw auto weer in topconditie is zodat u veilig de weg op kan.


APK keuring – wanneer nodig?

Het laten uitvoeren van een APK keuring is regelmatig nodig om de veiligheid van uw auto te waarborgen. Het is belangrijk dat u dit op tijd laat doen. U kunt al twee maanden vóór de APK vervaldatum uw auto laten keuren. Van het RDW krijgt u een herinnering wanneer de APK keuring nodig is maar we raden aan om het ook zelf in de gaten te houden. Zo voorkomt u eventuele tijdnood of boetes.

Wanneer een APK keuring nodig is hangt af van de leeftijd van uw auto en het soort auto. Heeft u een nieuwe benzine of elektrische auto? Dan is de eerste APK keuring nodig wanneer uw auto vier jaar oud is. Vervolgens moet u uw auto laten keuren als deze zes jaar en acht jaar oud is. Daarna is er ieder jaar een APK keuring nodig.

Heeft u een diesel of LPG auto? Dan is de eerste APK keuring nodig wanneer de auto drie jaar oud is. Vervolgens moet u de auto elk jaar laten keuren. Twijfelt u wanneer de APK keuring nodig is? Op de website van het RDW kunt u uw kenteken invoeren en zo nagaan wanneer de APK keuring nodig is. Vaak kunt u ook uw vervaldatum op uw voorgaande APK keuring vinden.

Wat kost een APK keuring?

De kosten van een APK keuring hangen ervan af of u de keuring samen laat uitvoeren met een onderhoudsbeurt of apart. Met een onderhoudsbeurt vallen de kosten hoger uit, zeker als er ook reparaties nodig zijn. Daarnaast zijn de kosten van een losse APK keuring afhankelijk van het type auto dat u heeft. Zo zijn de kosten voor een dieselauto vaak hoger dan voor een elektrische of benzine auto.

Voor meer informatie en de prijzen van onze APK keuring kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.


Recensies

review-top-img

Klaar terwijl u wacht

Hans – Dronten
review-bottom-img
review-top-img

Mijn auto’s eerder in onderhoud gehad bij merkgebonden garages, maar De Beer is minstens zo goed en het werkplaatstarief is een prettige verrassing.

Rob Spijkers – Dronten
review-bottom-img