Beste hybride auto: een overzicht

Beste hybride auto | Douwe de Beer

Een hybride auto kent verschillende voordelen. Hybride auto’s verbruiken minder brandstof, waardoor u zuiniger rijdt, en de wegenbelasting en bijtelling is lager. Daarnaast staan de oplaadpalen vaak op zeer toegankelijke plekken.

Niet gek dus, dat steeds meer mensen kiezen voor het kopen of leasen van een hybride auto. Nu de vraag naar hybride auto’s toeneemt, rijst ook de vraag: wat is nu de beste hybride auto?

Om u te helpen in uw zoektocht naar de ideale hybride occasion voor uw rijgedrag, geven we u in dit blog inzicht in de beste hybride auto’s.


Beste hybride occasion

Onder meer de merken BMW, Audi en Mercedes Benz hebben mooie hybride uitvoeringen. Bij Douwe de Beer bieden we verschillende jong gebruikte occasions aan van deze merken om te kopen of leasen.

Er bestaan verschillende soorten hybride occasions die allemaal net op een andere manier werken. Full hybrid modellen kunnen volledig rijden op zowel de verbrandingsmotor als op de elektrische motor. U kunt gemakkelijk van motor overschakelen tijdens het rijden.

In het geval van een half hybride model (mild hybrid) werken de elektromotor en brandstofmotor samen, waardoor u zuiniger rijdt. Maar: u kunt met een half hybride model niet alleen rijden op de elektromotor. Wilt u liever een volledig elektrische auto? De zogenaamde REEV-modellen kunnen volledig elektrisch rijden.

Voor meer informatie over hybride occasions en advies kunt u gerust contact opnemen met onze specialisten. Zij beantwoorden graag uw vragen.


Kleine occasion

Beste plug-in hybrid occasion

Een ander populair hybride model is de welbekende plug-in (PHEV): een hybride auto met een accu die opgeladen dient te worden in een elektrisch laadstation. Plug-in hybrides zijn zuiniger dan bepaalde eerder genoemde hybride auto’s. De batterij laadt zichzelf op tijdens het rijden en is op te laden via een laadpaal. Hierdoor kunt u langer elektrisch rijden, en dit is voordeliger dan het rijden op brandstof.

Populaire plug-in hybrid occasions zijn bijvoorbeeld BMW plug-ins of Audi PHEV’s. Via de website van Douwe de Beer kunt u gericht zoeken naar een plug-in hybrid occasion die bij u past.


Uw nieuwe hybride occasion bij Douwe de Beer

Bij Douwe de Beer kunt u terecht voor het kopen of leasen van verschillende hybride occasions. Onze occasions zijn jong gebruikt en verkeren daarom in enorm goede staat. Denkt u erover om een hybride auto te leasen of aan te schaffen? Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de hybride occasions in de showroom.

Bij Douwe de Beer vinden we het belangrijk dat u een auto vindt die volledig bij u past. Onze ervaren verkopers staan daarom klaar om uw rijgedrag volledig te analyseren en u op basis daarvan de beste opties te bieden. En natuurlijk is er ruimte voor een mooie proefrit!


Kleine occasion

Staat de perfecte hybride auto er niet bij?

Als de hybride auto van uw dromen er niet bij staat, kunt u een importverzoek indienen via onze website. Middels zo’n verzoek geeft u aan ons door wat voor hybride auto u zoekt en gaan wij vervolgens in zowel binnen- als buitenland op zoek naar uw droomauto.

We bieden u ook de mogelijkheid om een occasion alert in te stellen. In dit geval krijgt u direct een melding wanneer er een hybride occasion die aan uw zoekcriteria voldoet binnenkomt!