Een auto importeren? Dit zijn de voordelen van import

De voordelen van import | Douwe de Beer

Auto import wordt de laatste jaren steeds populairder. Handelaren importeerden hun voorraad vaak al uit het buitenland, maar tegenwoordig importeren mensen zowel particulier als zakelijk ook vaak hun volgende occasion.

Benieuwd of een auto importeren ook voor u interessant kan zijn? In dit blog vertellen we u meer!
Waarom een auto importeren?

Aan het importeren van een auto zitten verschillende voordelen. We zetten hieronder een aantal voordelen op een rij.

Prijsvoordeel

Een auto importeren uit het buitenland kan in sommige gevallen financieel voordeliger zijn. Vaak komt dit vanwege verschillen in belastingen, accijnzen, valutaconversies of marktomstandigheden. Door te importeren kunt u mogelijk besparen op kosten van een vergelijkbare auto in uw eigen land!

Groter beschikbaar aanbod

Door ook het buitenland mee te nemen in uw zoektocht naar een nieuwe auto vergroot u de keuzemogelijkheden wat betreft merken, modellen, uitvoeringen en opties. U heeft mogelijk toegang tot auto’s die niet in uw land worden verkocht of die beperkt beschikbaar zijn. Dit opent de deur naar een bredere selectie!

Unieke specificaties en configuraties

Sommige landen bieden bepaalde autoconfiguraties of technologische specificaties die mogelijk niet beschikbaar zijn in uw eigen land. Door te importeren krijgt u toegang tot deze unieke specificaties en configuraties die beter aansluiten bij uw behoeften en voorkeuren.


Auto importeren

Voordeel importeren auto uit Duitsland

Occasions uit Duitsland zijn vooral populair voor import, maar ook auto’s uit België, Zwitserland en Italië worden vaak geïmporteerd. Duitsland staat bekend om de competitieve auto-industrie en -markt, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Denk aan een uitgebreid aanbod aan modellen, merken en configuraties.

Duitse auto’s hebben daarnaast een goede reputatie op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en techniek. Omdat Duitsland een streng onderhoudssysteem heeft, verkeren veel gebruikte auto’s in uitstekende staat. Genoeg voordelen dus!


Auto importeren bij Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u met zekerheid een auto importeren als particulier of als bedrijf. We hebben de ervaring in huis om elke importaanvraag tot een succes te maken. Onze specialisten staan klaar om u uitgebreid te adviseren over de import, want de regelgeving omtrent de af te dragen BPM is vaak aan veranderingen onderhevig.

We horen vaak dat wordt gedacht dat het importeren van een auto per definitie voordelig is, maar dit is absoluut niet het geval. Of het interessant is om een auto te importeren hangt namelijk af van verschillende factoren. Denk aan het type auto (merk en model), de leeftijd, de uitvoering en de periode van beoogde import. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat adviseren en begeleiden door een specialist, om te voorkomen dat u veel geld verspilt in plaats van voordelig uit bent.

Er is nog een belangrijke reden waarom het raadzaam is om uw auto te importeren via een professional. Het gebeurt namelijk regelmatig dat het voordeel dat wordt behaald bij het importeren van een auto uit het buitenland teniet wordt gedaan wanneer men de huidige auto verkoopt, bijvoorbeeld via platforms zoals Marktplaats. Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u er echter op vertrouwen dat wij altijd een eerlijk bod zullen doen op uw huidige auto, zelfs als het gaat om het importeren van een auto.


Auto importeren

Douwe de Beer voor advies en ondersteuning tijdens het importproces

Bent u geïnteresseerd in een auto uit het buitenland? Of een auto uit onze voorraad, maar dan net in een andere uitvoering of kleur? Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u eenvoudig een verzoek tot import indienen. Wanneer u dit formulier invult sturen wij u geheel vrijblijvend een offerte toe.

Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u rekenen op professioneel advies en ondersteuning tijdens het importproces. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van auto-import bij Autocentrum Douwe de Beer!