Resultaat Volkswagen beter dan verwacht

Resultaat Volkswagen beter dan verwacht | Douwe De Beer Occasions

Recent heeft Volkswagen haar cijfers gepubliceerd voor het afgelopen halfjaar. Hieruit blijkt dat het concern in zes maanden tijd een winst van 7.5 miljard euro heeft gerealiseerd, veel meer dan analisten hadden verwacht. Door het schandaal met de sjoemeldiesels was de verwachting namelijk dat er flink minder winst geboekt zou worden.

Volkswagens en de overige merken van het Volkswagen concern blijven echter onverminderd populair. Er moet echter bijgezegd worden dat Volkswagen 2.2 miljard van de winst reserveert om juridische kosten te dekken in de Verenigde Staten en daarnaast is de verwachting dat de winst over geheel 2016 ruim vijf procent lager uit zal vallen. Het bedrijf heeft daarom aangekondigd dat het er alles aan zal doen om de kosten in de aankomende periode te drukken.

Volkswagen blijft populair

In het eerste kwartaal van 2016 leek het nog dat Volkswagen te kampen zou krijgen met tegenvallende verkopen, maar uiteindelijk bleek dit reuze mee te vallen. Het merk Volkswagen blijft namelijk enorm populair en bovendien blijft de Europese automarkt aantrekken. In Nederland was Volkswagen in het afgelopen halfjaar het meest verkochte automerk, dat werd gevolgd door Renault en Opel.

Het vervolg van dieselgate

Volkswagen kwam in opspraak doordat het jarenlang dieselauto’s op de markt bracht die waren voorzien van software die de auto’s schoner deed voorkomen dan ze daadwerkelijk waren. De verwachting was dat de gevolgen van het schandaal tweeledig zouden zijn. Aan de ene kant zou de reputatie van Volkswagen waarschijnlijk een deuk oplopen waardoor de verkopen terug zouden lopen, aan de andere kant zou het concern geconfronteerd kunnen worden met enorme boetes van overheden. De verkoopcijfers laten zien dat de reputatieschade tot nu toe meevalt.

Jonge Volkswagen occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer heeft zich in tien jaar tijd gespecialiseerd in de vier grote Duitse merken. Bij ons in de showroom vindt u daarom luxe occasions van Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Al onze occasions zijn speciaal geselecteerd op hun luxe uitrusting, lage kilometerstand en zijn bovendien maximaal enkele jaren oud. Op deze manier garanderen wij dat u maximaal plezier zult hebben van uw nieuwe aankoop. Kijk rustig rond op onze website of breng eens een bezoek aan onze showroom. U bent van harte welkom!