0,4% meer leaseauto’s in 2014

0,4% meer leaseauto's in 2014 | Douwe De Beer Occasions

De totale Nederlandse vloot aan leaseauto’s is in 2014 met 0,4% gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit blijkt uit marktcijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Deze stijging is volgens de VNA vooral te danken aan de toenemende populariteit van private leasecontracten en het toegenomen aantal lichte bedrijfswagens dat geleaset wordt.

Zo is het aantal private leasecontracten in 2014 verdubbeld van 10.000 in 2013 naar 20.000 in 2014. De verwachting is dat er in 2020 meer dan 100.000 privé lease auto’s zullen rondrijden in Nederland. Daarnaast sluiten steeds meer bedrijven financial leasecontracten af voor bedrijfswagens. Op deze manier kopen zij mobiliteit in zonder dat dit ten koste gaat van hun liquiditeit.

Populaire leaseauto’s in 2014

Uit de cijfers van de VNA blijkt ook welke modellen het meest (nieuw) geleaset werden in 2014. Bij de personenauto’s staat de Skoda Octavia met stipt op één met bijna 10.000 geleasete auto’s, gevolgd door de Peugeot 308 (8.477) en de Volkswagen Golf (7.922). Wat bedrijfswagens betreft, was de Volkswagen Caddy het populairst (2.806 stuks). Op plek twee en drie staan hier de Volkswagen Transporter (1.865 stuks) en de Opel Vivaro (1.110 stuks).

Occasion lease nog gunstiger

Het leasen van een jong gebruikte auto is een voordelig alternatief voor een nieuwe auto. Een jonge occasion heeft immers de grootste afschrijving al gehad in de eerste jaren na aankoop. Daarnaast zijn deze auto’s vaak voorzien van de nieuwste opties en rijden ze net zo comfortabel als een nieuwe auto. Kortom, een voordelige manier om een een ‘nieuwe’ auto te rijden met behoud van uw liquide middelen.

Een occasion leasen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer vindt u voornamelijk jonge occasions van de Duitse merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen in het aanbod. Al deze auto’s kunt u leasen op basis van een financial lease overeenkomst. Veel van onze occasions verkeren in nieuwstaat en doordat alle auto’s bij ons op voorraad zijn, profiteert u van levertijden die aanzienlijk korter zijn dan bij de grote leasemaatschappijen. Daarnaast kunt u uw huidige auto ook bij een financial lease overeenkomst gewoon bij ons inruilen. Vul vandaag nog onze leasecalculator in en bereken zelf eenvoudig uw persoonlijke leasetarief.