2013 recordjaar voor Volkswagen

2013 recordjaar voor Volkswagen | Occasions | Douwe de Beer

Volkswagen Group heeft in 2013 een recordaantal auto’s verkocht. De grootste autofabrikant van Europa heeft afgelopen jaar maar liefst 9,7 miljoen auto’s verkocht. Ten opzichte van 2012 is dit een stijging van 5%. Het record heeft Volkswagen Group onder andere te danken aan de automerken Audi en Porsche. Deze luxe Duitse auto’s bleken bijzonder populair.

Christian Klingler, bestuurslid van Volkswagen Group, verwacht dat de verkopen over 2014 op ongeveer hetzelfde niveau uitkomen als over 2013. In 2018 hoopt Volkswagen de grootste producent van auto’s ter wereld te zijn. Om dat doel te behalen, heeft men het afgelopen jaar erg hard gewerkt. Zo werden er 60 nieuwe modellen geïntroduceerd, waaronder de Volkswagen Golf Hatchback.

Ook automerk Volkswagen groeit

Het automerk Volkswagen wist in kalenderjaar 2013 niet minder dan 5,93 miljoen auto’s te verkopen. Met dit aantal rolden in totaal 3,4% meer auto’s van de lopende band ten opzichte van 2012. Vooral in Azië verliepen de verkopen erg goed. Al geruime tijd is Volkswagen de grootste buitenlandse autoverkoper in Azië en het concern weet haar positie gestaag uit te bouwen. In Europa lieten de lastige marktomstandigheden helaas nog hun sporen na op de verkoopcijfers. Niet verrassend waren de best verkochte modellen van Volkswagen de Volkswagen Up en de Volkswagen Golf.

Porsche en Audi, beide onderdeel van Volkswagen Group, wisten respectievelijk 15% (162.145 auto’s) en 8,3% (1,56 miljoen auto’s) meer bolides te verkopen.

Volkswagen occasions erg gewild

Niet enkel de nieuwe auto’s van Volkswagen vonden gretig aftrek, ook de Volkswagen occasions behoren nog steeds tot de meest verkochte occasions van Nederland. De Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo waren het meest gewild onder de kopers van een tweedehands auto.

Bent u ook geïnteresseerd in een Volkswagen occasion? Of bent u op zoek naar een Audi occasion? Bij Autocentrum Douwe de Beer bent u zeker aan het juiste adres! En staat uw toekomstige Volkswagen of Audi momenteel niet in onze showroom? Dan kunnen wij voor u ook iedere tweedehands Volkswagen of Audi importeren!

Occasion lease

Tot slot biedt Autocentrum Douwe de Beer een aantal fiscaal interessante leaseconstructies. Wenst u uw Audi of Volkswagen occasion dan ook liever niet te kopen, maar juist particulier of zakelijk te leasen? Bereken dan via onze occasion leasecalculator zelf binnen enkele minuten uw maandlasten.

Vragen? Neem vandaag nog contact op met Autocentrum Douwe de Beer!