2018 was een goed jaar voor de autobranche

2018 was een goed jaar voor de autobranche | Douwe de Beer Occasions

Dat 2018 een goed jaar was voor wat betreft het aantal verkochte nieuwe auto’s, dat wisten we al. Maar nu is ook bekend geworden dat er in 2018 meer occasions zijn verkocht dan een jaar eerder en ook de import én export van occasions zijn gestegen. We kunnen dus met recht stellen dat 2018 een goed jaar was voor de gehele autobranche.

Cijfers in beeld: verkopen

Particulieren kochten in 2018 in totaal 1.860.090 occasions. Dit weten we dankzij cijfers van VWE-voertuigdocumentatie en -informatie. Aangezien hier ‘slechts’ 443.812 verkochte nieuwe auto’s tegenover stonden, is dit een enorm aantal. Autobedrijven brachten het merendeel van de verkochte occasions aan de man, namelijk meer dan een miljoen. Dit aantal steeg met 34.500 stuks. Maar ook particulieren onderling verhandelden meer occasions.

Importcijfers

Hoewel de import van occasions in het buitenland de afgelopen jaren al mateloos populair was, is er in 2018 ook weer een flinke plus gerealiseerd. Er werden maar liefst 14,3 procent meer occasions geïmporteerd dan een jaar eerder. Dit komt neer op een totaal van 226.717. Het meest populaire land om een occasion te kopen is nog altijd Duitsland, met België op een welverdiende tweede plaats.

Exportcijfers

Terwijl de export van Nederlandse auto’s naar het buitenland de afgelopen jaren daalde en er in 2017 voor het eerst een bescheiden plusje werd genoteerd, is de trend in 2018 gebroken. Ten opzichte van 2017 werden er namelijk maar liefst 11,8 procent meer van onze auto’s naar het buitenland geëxporteerd. Dit komt neer op een totaal van 264.531 stuks.

Occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer treft u nooit zomaar een occasion aan. Onze occasions zijn namelijk de mooiste exemplaren van merken als Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. Wij kopen enkel occasions in uitstekende technische en optische staat in en vaak zijn deze exemplaren voorzien van de nieuwste technische snufjes. Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen met het importeren van een occasion uit het buitenland. Hier hebben wij in de afgelopen jaren namelijk veel ervaring in opgedaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan rustig rond op onze website of neem eens contact op met een van onze verkoopadviseurs.