61% van occasionkopers checkt zelf onderhoudshistorie voor aanschaf

Uit onderzoek van AutoTrack blijkt dat consumenten veel waarde hechten aan de onderhoudshistorie van occasions. Wanneer zij interesse hebben in een bepaalde occasion wordt daarom vaak gebruikgemaakt van platformen die inzicht geven in de onderhoudshistorie van de betreffende auto. Ook laat maar liefst 61% van de kopers van tweedehands auto’s een aankoopkeuring uitvoeren voordat de koop gesloten wordt. De overige 39% vertrouwt op de informatie van de verkopende partij.

Een van de platformen die gebruikt kunnen worden om de onderhoudshistorie van auto’s in te zien is CARFAX. Dit platform werkt samen met AutoTrack. Sinds de twee jaar dat CARFAX actief is op de Nederlandse markt, heeft het bedrijf het aantal downloads van rapporten die inzicht geven in de onderhoudshistorie van een auto flink zien toenemen.

Beschikbare data in onafhankelijke rapporten

De rapporten van CARFAX geven onder andere informatie over de APK-keuringen die de auto in het verleden heeft ondergaan en welke reparatiepunten hieruit naar voren zijn gekomen. Ook de kilometerstanden op het moment van onderhoud en een eventuele WOK-status (Wacht Op Keuren) staan vermeld in de betreffende rapporten. Door informatie uit meerdere landen samen te voegen, kan een volledig rapport per auto door het bedrijf opgesteld worden.

Consument steeds beter voorbereid op aankoop

De populariteit van onderhoudshistorierapporten en aankoopkeuringen geeft aan dat consumenten vaak goed beslagen ten ijs komen wanneer zij een occasion willen kopen. Hierdoor is het voor zowel autobedrijven als consumenten gemakkelijker om over een bepaalde auto te onderhandelen en komen zaken als de uiteindelijke prijs en garantievoorwaarden gemakkelijker tot stand. Dit is voor beide partijen een prettige bijkomstigheid.

Alleen topkwaliteit bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer vindt u auto’s in een uitmuntende technische en optische staat. Wij specialiseren ons in de merken Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen en kunnen u altijd topkwaliteit bieden. Wij nodigen u dan ook van harte uit om een aankoopkeuring uit te voeren of een onderhoudshistorierapport te downloaden, zodat u met een verzekerd gevoel voor een bepaalde auto kunt kiezen. Onze verkoopadviseurs staan daarnaast klaar om u te informeren. U bent hiervoor welkom in onze showroom of stel uw vragen via onze website.