Aantal lease auto’s stijgt

Aantal lease auto's stijgt | Occasion lease | Autobedrijf Douwe De Beer

Het aantal lease auto’s in Nederland blijft geleidelijk stijgen. Over het jaar 2012 werden in totaal 577.400 auto’s geleased. Dit is 2,8% meer dan een jaar eerder. Steeds meer mensen, zowel particulieren als bedrijven, zien het leasen van een auto als uitkomst. Vooral in de economisch zware tijden waar we nu mee te maken hebben.

Het leasen van een auto biedt vele voordelen. Zo vervallen op de eerste plaats de hoge aanschafkosten van de auto. Ook zijn de lage maandlasten van een lease auto eenvoudig te budgetteren en kan men zelf de looptijd van het leasecontract bepalen. Met een aandeel van 80 % is vooral de financial lease populair. Operational lease is een stuk minder populair met de overige 20 %

Jonge occasions nu ook in de lease populair

Voornamelijk jonge Duitse auto’s blijken erg in trek bij leaserijders. Populaire occasions zijn: BMW 3-serie, Volkswagen Golf, Volkswagen Polo en Audi A3.

Op de vraag waarom mensen de voorkeur geven aan een jonge Duitse occasion als lease auto zijn de ondervraagden het roerend eens: uitstraling, hoge kwaliteit en betaalbaar. Naast de markt voor occasions domineren de Duitsers ook het speelveld van de nieuwe lease auto’s.

Afgelopen januari beleefde de leasesector wederom een opvallend hoogtepunt. Het toch al hoge cijfer van januari 2011 werd nog eens met 14,4% overtroffen. In de eerste maand gingen er dit jaar 17.212 nieuwe lease auto’s de weg op. Dit tegenover 15.043 lease auto’s in januari 2012, zo blijkt uit cijfers van VWE (voertuiginformatie en -documentatie).

Bij autobedrijf Douwe de Beer is het leasen van een occasion mogelijk. Kijk voor ons actuele aanbod occasions op ons overzicht. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met autobedrijf Douwe de Beer door het contactformulier in te vullen of te bellen met 0321- 320 202.