Airco service

Airco service | Autogarage Douwe De Beer

Airconditioning zorgt voor de juiste temperatuur in de auto en draagt daarmee bij aan een comfortabele rit. Ook verhoogt de airco op warme dagen de oplettendheid tijdens het rijden. Een slecht onderhouden airco kan echter veel problemen opleveren. Het is daarom essentieel om op gepaste tijden de airco te laten nakijken en eventueel onderdelen te laten vervangen.

Regelmatige airco service scheelt op de lange termijn veel geld. Daarnaast geniet u daarmee optimaal van uw airconditioning. De automonteurs van Autocentrum Douwe de Beer zijn speciaal gecertificeerd voor het onderhouden van uw airconditioning. Na een bezoek aan onze autogarage geniet u dus altijd weer van een een feilloos werkende airco!

Slecht airco onderhoud: een kostbare aangelegenheid

Een slecht onderhouden airco in de auto heeft significante nadelen. Zo verbruikt de auto hierdoor meer brandstof en neemt de werking van de airco steeds verder af. Daarnaast kunnen er nare luchtjes ontstaan in de airco. Deze luchtjes worden door het interieur van de auto geblazen wanneer de airco aanstaat en zijn afkomstig van de groei van bacteriën op de verdamper van de airco. Ook neemt de kans op ziektes zoals luchtweginfecties en verkoudheden toe bij slecht airco onderhoud. De Bacteriën en schimmels die dit veroorzaken kunnen namelijk gemakkelijk groeien in de filters van een slecht onderhouden klimaatbeheersingssysteem.

Regelmatig uw airco reinigen

Door regelmatig de filters van de airco te vervangen, kunnen veel van bovenstaande problemen voorkomen worden. Deze ingreep houdt de conditie van het gehele systeem op peil, aangezien oude filters corrosie kunnen veroorzaken. De richtlijn die wij aanhouden voor het reinigen van de airco, is één keer per jaar of na 15.000 km. Nog een tip van ons: let erop dat de temperatuur in de auto niet te ver daalt. Veel mensen kunnen niet tegen de plotselinge temperatuurverschillen bij het in- of uitstappen en worden daar ziek van.

Tijdig de airco bijvullen

Tot slot verliest de gemiddelde airco per jaar zo’n 8% aan ‘koelvloeistof’. Dit zorgt ervoor dat het koelvermogen al na 3 jaar merkbaar minder wordt. Te weinig koelvloeistof in de airco kan er daarnaast voor zorgen dat de compressor oververhit raakt, wat desastreus is voor het gehele systeem. Om die redenen is het belangrijk de airco tijdig bij te laten vullen. Als er meer vloeistof verdwijnt dan gemiddeld, kan er zelfs een lek aanwezig zijn. Dit lek moet in dat geval zo snel mogelijk gemaakt worden. Wij houden daarom de richtlijn aan van één keer in de twee jaar of om de 30.000 km een volledige airco service voor uw auto.

Deskundige airco service in onze autogarage

Twijfelt u over de werking van de airconditioning in uw auto? Of is het inmiddels de hoogste tijd voor de reiniging van uw airco of een volledige airco service? Maak dan direct een airco-service afspraak met een van onze gecertificeerde monteurs. U bent op maandag t/m zaterdag van harte welkom in onze autogarage.