ANWB Winterbanden test

ANWB Winterbanden test | Winterbanden kopen | Douwe de Beer

De ANWB heeft haar jaarlijkse winterbanden test uitgevoerd en opvolgend de resultaten gepubliceerd. De winter is weer in opkomst en dat betekent dat u moet nadenken of u winterbanden wilt en zo ja, welke winterbanden bij u passen. Wellicht helpt de ANWB Winterbanden test u met uw besluit. Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u terecht voor de beste winterbanden. Voor meer advies over winterbanden of over de ANWB Winterbanden test bent u bij ons uiteraard ook aan het juiste adres!

Veel mensen kiezen voor winterbanden, maar waarom eigenlijk? Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en meer lamellen in het profiel, waardoor deze beter presteren in koude weersomstandigheden.

Geteste maten winterbanden

Door de ANWB zijn dit jaar twee populaire maten in winterbanden uitvoerig getest: 185/60 R15T en 225/45 R17H. De eerste maat is onder andere geschikt voor de Volkswagen Polo, de Citroën C3 en de Alfa Romeo MiTo. De grotere maat wordt gemonteerd onder auto’s als de Skoda Octavia, BMW-1 serie, Volkswagen Golf en de Renault Mégane. De geteste winterbanden zijn door de ANWB anoniem ingekocht om te voorkomen dat de leverancier speciale banden zou meegegeven, waardoor de testuitslagen niet van toepassing waren op alle gelijksoortige banden.

Winterbanden met veel grip en een hoge slijtvastheid

Geteste winterbanden krijgen van de ANWB de aanduiding ‘zeer aan te raden’ als deze op alle geteste gebieden tenminste worden bestemd met de kwalificatie ‘goed’. De crux bij een winterband zit in het feit dat de producent de juiste compromis moet zien te maken tussen eigenschappen, zoals grip en slijtvastheid. Hoe meer grip een band heeft, hoe lager de slijtvastheid. En vice versa. De eindresultaten uit de ANWB test zijn gebaseerd op een gezond evenwicht tussen veiligheid en duurzaamheid.

Beste winterbanden 2013

Van de winterbanden in maat 185/60 R15T zijn de Continental WinterCtc TS850, de Dunlop Winter Response 2 en de Michelin Alpin A4 als beste uit de test gekomen. Van de maat 225/45 R17H zijn de Continental WinterCtc TS850, de Bridgestone Blizzak LM-32 S en de Michelin Alpin A4 het beste bevonden. Twee typen winterbanden kwamen als slechtste uit de test en worden dan ook afgeraden door de ANWB: de Kormoran Snowpro b2 en de Marangoni 4 Winter E+.

Winterbanden bestellen

Wilt u winterbanden bestellen? Neem dan via ons online contactformulier contact op met Autocentrum Douwe de Beer of vind direct uw ideale winterbanden en velgen door de gebruikt te maken van onze online banden configurator.