APK keuring leeft op

APK keuring leeft op | Autocentrum Douwe de Beer

In de eerste vier maanden van dit jaar was er een flinke stijging te merken in het aantal APK keuringen dat is uitgevoerd. Tot nu toe zijn er dit jaar al 2,3 miljoen APK’s uitgevoerd, terwijl dit er in 2013 rond deze tijd 100.000 minder waren. Dit betekent een stijging van bijna 4,6%. De betreffende autokeuring is in het leven geroepen door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om de verkeersveiligheid te waarborgen en het milieu te beschermen.

Autocentrum Douwe de Beer is door de RDW erkend als officieel keuringsstation. Dit betekent dat u met een gerust hart uw APK door ons kunt laten verzorgen. Maar ook bij autoschade en regulier auto onderhoud kunnen onze gecertificeerde monteurs u snel en vakkundig van dienst zijn.

Reden voor stijging aantal APK’s

Sinds een mutatie in de APK eisen in 2008 hoeven jonge auto’s minder vaak gekeurd te worden. Dit heeft in de afgelopen jaren voor een daling in het aantal keuringen gezorgd. De auto’s die rond deze tijd uit de fabriek rolden, vallen nu echter in een andere leeftijdscategorie en moeten daarom weer vaker langs de garage voor een APK. Een andere reden voor de stijging, is dat consumenten vaker voor een tweedehands auto kiezen, waardoor de gemiddelde leeftijd van het Nederlandse wagenpark stijgt. Volgens het Nationaal Occasion Onderzoek 2014 ligt de leeftijd van de gemiddelde auto in Nederland momenteel rond de 10 jaar. In hetzelfde onderzoek wordt de verwachting uitgesproken dat het aantal APK keuringen dit jaar uiteindelijk 2,9% hoger zal liggen dan in 2013. Het aantal APK’s zou daarmee op 5.660.000 uitkomen.

Onze autogarage

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij een uitgebreide autogarage met een vakkundig team dat bestaat uit ervaren automonteurs. Maak kennis met onze monteurs of bekijk voor welke diensten u allemaal bij ons in de werkplaats terecht kunt. Onze monteurs denken met u mee en zullen altijd eerst met u overleggen voordat zij onderdelen vervangen. Uiteraard krijgt u een uitgebreide en transparante indicatie van de geraamde kosten en kunt u eventueel gebruik maken van vervangend vervoer.

Uw auto laten keuren bij Autocentrum Douwe de Beer

Verloopt uw APK binnenkort? Maak dan snel een afspraak om uw auto te laten keuren. Voor meer informatie kunt u bellen naar +31 321 – 320 202 of kijkt u op onze website.