Audi A3 Facelift op komst

Audi A3 Facelift op komst | Douwe De Beer Occasions

Deze zomer steekt Audi de A3 in een nieuw jasje. Wie vanaf de zomer van 2016 kiest voor dit immer populaire model zal o.a. kunnen kiezen uit nieuwe motoren en diverse nieuwe veiligheids- en assistentiesystemen. Daarnaast zal de Audi A3 Facelift standaard voorzien zijn van nieuwe koplampen en achterlichten.

De vernieuwde A3 zal leverbaar zijn met TFSI benzinemotor, met TDI dieselmotor, als e-tron elektrische hybride en als g-tron gas hybride. Als carrosserie heeft men de keuze tussen de hatchback, sportback, limousine of cabriolet uitvoering. Dankzij de nieuw beschikbare systemen en motoren wordt de Audi A3 al gauw de meest veelzijdige keuze binnen het segment voor premium middenklassers.

Nieuwe systemen voor de Audi A3 Facelift

Een aantal systemen die voorheen alleen beschikbaar waren bij de grotere modellen van Audi doen nu ook hun intrede bij de Audi A3. Denk hierbij aan Audi active lane assist, Audi pre sense en een geavanceerde fileassistent die de auto zelfstandig kan laten rijden in een file. Ook op het gebied van infotainment is er de nodige vernieuwing. Zo zal Audi’s virtual cockpit nu ook beschikbaar zijn voor de A3. Daarnaast is het MMI-systeem vernieuwd en kan er tegen meerprijs gebruik gemaakt worden van diverse online functies via Audi connect.

Het motorenspectrum voor de Audi A3 Facelift

Wat motoren betreft is het aanbod bij de A3 bijzonder veelzijdig. Zo is er keuze uit 3 benzinemotoren, 2 dieselmotoren, de e-tron en de g-tron. Bij de benzinemotoren is het instapmodel de 1.0 liter TFSI met 116 pk, terwijl aan de andere kant van het spectrum een 2.0 liter TFSI beschikbaar is met 190 pk. Bij de dieselmotoren is er keuze uit een 1.6 liter TDI met 110 pk of een 2.0 liter TDI met 150 pk. De Audi A3 e-tron en Audi A3 g-tron beschikken allebei over een 1.4 liter TFSI motor. Bij de e-tron wordt deze motor ondersteunt door een elektromotor en bij de g-tron kan de motor zowel benzine als aardgas verbranden. Hierdoor is de Audi A3 ook een goede keuze voor rijders die een zuinige én milieuvriendelijke auto prefereren.

Douwe de Beer: uw Audi specialist

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij ons toegelegd op de Duitse merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Merken die bekend staan om kwaliteit, sportiviteit en luxe. In het afgelopen decennium hebben wij veel ervaring opgedaan met deze merken en onze verkoopadviseurs en monteurs kunnen met recht Audi-specialisten genoemd worden. Bent u op zoek naar een nieuwe Audi of naar vakkundig onderhoud voor uw huidige Audi? Dan bent u van harte welkom bij Autocentrum Douwe de Beer!