Audi geeft motoren een nieuwe aanduiding

Audi geeft motoren een nieuwe aanduiding | Douwe De Beer Occasions

Nieuwe modellen van Audi zullen een andere typeaanduiding gaan krijgen. Dit betekent echter niet dat de vertrouwde modellen zoals de A1 tot en met A8 en de Q2 tot en met Q7 gaan verdwijnen. Audi gaat namelijk alleen de aanduiding van de motorisatie van de verschillende modellen veranderen.

Voortaan wordt de aandrijving van iedere Audi aangeduid op basis van het vermogen in plaats van de inhoud van de motor. Dit houdt in dat ieder model twee cijfers meekrijgt, waarna de aanduiding van het type motor volgt (bijvoorbeeld 30 TFSI of 50 TDI).

 

Nieuwe namen toekomstbestendig

Audi maakt deze keuze, omdat de inhoud van motoren tegenwoordig steeds minder zegt over het vermogen van een auto. Dit komt omdat er bij de productie van nieuwe auto’s steeds vaker alternatieve aandrijvingsvormen zoals elektromotoren worden toegepast. Dankzij de nieuwe benamingen kunnen de verschillende aandrijfvormen gemakkelijk vergeleken worden. De S-, RS- en R8 modellen behouden echter hun huidige typeaanduiding. Deze labels zijn volgens Audi te bekend om een naamswijziging te kunnen rechtvaardigen.

Nieuwe Audi A8 krijgt de primeur

De naamswijziging zal als eerst worden toegepast op de vernieuwde Audi A8. De Audi A8 3.0 TDI met een vermogen van 286 pk zal bijvoorbeeld worden aangeduid als de Audi A8 50 TDI. In de onderstaande tabel staat vermeld welk vermogen op welke manier zal worden aangeduid.

30 – modellen met een vermogen tussen de 109 en 129 pk
35 – modellen met een vermogen tussen de 147 en 161 pk
40 – modellen met een vermogen tussen de 168 en 201 pk
45 – modellen met een vermogen tussen de 226 en 248 pk
50 – modellen met een vermogen tussen de 281 en 308 pk
60 – modellen met een vermogen tussen de 429 en 456 pk
70 – modellen met een vermogen van meer dan 536 pk

Naar verwachting is de volledige naamswijziging tegen het jaar 2019 afgerond.

Audi occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer heeft het merk Audi een speciaal plekje in ons hart. Daarom vindt u in onze showroom regelmatig prachtige Audi occasions terug. Wij proberen hierbij altijd jonge modellen met een rijke uitrusting in te kopen. Binnenkort treft u wellicht ook Audi’s met die nieuwe typeaanduiding aan in onze voorraad. Benieuwd welke occasions wij op dit moment op voorraad hebben? Bekijk onze voorraad dan nu online of kom langs in onze showroom.