Audi kiest bij nieuwe S-modellen voor diesel

Audi kiest bij nieuwe S-modellen voor diesel | Douwe de Beer occasions

Voor veel Nederlanders is het opmerkelijk, maar Audi kiest ervoor om de nieuwe S4, S5, S6 en S7 enkel van krachtige dieselmotoren te voorzien. Dit, terwijl de vorige generatie nog met een 4.0 liter benzinemotor was uitgerust. De reden is simpel, aangezien dieselmotoren in landen als Italië en Frankrijk mateloos populair zijn in het hogere segment. Hier zijn de diesels gewild omdat ze veel power leveren, zonder dat er continu grote hoeveelheden brandstof getankt hoeven te worden. Bovendien zijn de moderne dieselmotor een stuk schoner dan hun voorgangers.

1.000 kilometer op een volle tank

Met een gemiddeld praktijkverbruik van 6.3 liter diesel op 100 kilometer, kunnen de nieuwe Audi S6 en S7 meer dan 1.100 kilometer op een volle tank diesel rijden, iets wat met een vergelijkbare benzinemotor nooit gelukt was. Best een prestatie, aangezien de auto’s over 349 pk en een koppel van 700 Nm beschikken. Naast een turbo heeft de 3.0 TDI in deze auto’s een elektrische compressor die bij lage toeren alvast lucht de motor in blaast. Mede daardoor sprinten deze sportieve Audimodellen in ongeveer 5 seconden naar de 100 kilometer per uur.

Uitstoot diesels flink verbeterd

Omdat diesels in de afgelopen jaren flink onder vuur hebben gelegen, heeft Audi uiteraard extra aandacht besteed aan het verminderen van de schadelijke uitstoot van de bovenstaande modellen. De uitstoot van de nieuwe 3.0 TDI motor wordt daarom tot het minimum beperkt met technieken als een roetfilter, speciale NOx filter en uitlaatgascirculatie. Hierdoor is de uitstoot vergelijkbaar met een benzinemotor en hoeft dit punt dan ook zeker geen reden meer te zijn om niet voor een diesel te kiezen.

Douwe de Beer: uw Audispecialist

Als uw specialist in luxe occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen, hebben we altijd een aantal jonge Audi’s op voorraad. Daarnaast kunt u uw Audi ook met een gerust hart door ons laten onderhouden. In onze moderne werkplaats hebben we namelijk alle faciliteiten die hiervoor nodig zijn. We nodigen u van harte uit om eens bij ons langs te komen en daarnaast kunt u ons met vragen telefonisch bereiken tijdens onze openingstijden of op ieder moment via onze website.