Audi presenteert nieuwe LED-technologie

Audi presenteert nieuwe LED-technologie | Autobedrijf Douwe De Beer

Jaren geleden startte Audi onbewust een nieuwe trend met de LED verlichting voor auto’s. Vandaag presenteert Audi een nieuwe verlichtingstechniek met “slimme” LED strips: Matrix LED.

Deze nieuwe techniek omvat lichtunits waarin de lichtbalken zijn opgedeeld in een groot aantal individuele diodes die samenwerken met lenzen of reflectoren. De kleine diodes kunnen onafhankelijk van elkaar aan, gedimd of uit gezet worden. Daardoor wordt het draaimechanisme overbodig. Geen draaimechanisme betekent minder slijtage. Wat in sommige gevallen kosten besparing met zich mee zou moeten brengen. LED verlichting is sowieso al populair door de lange levensduur.

Ook zijn de 25 LED’s per 5 gegroepeerd in een reflector en worden met speciale camera’s tegenliggers waargenomen en dat gebied minder sterk verlicht, waardoor het mogelijk wordt om met grootlicht te rijden zonder tegenliggers te verblinden.

Audi’s slimme technologie

Daarnaast komt Audi met het optionele night vision-assistentiesysteem, dat met infrarood camera’s nabije voetgangers herkent en waarschuwt middels 3 korte lichtflitsen. Daardoor is ook de bestuurder gelijk op de hoogte van voetgangers die eventueel over het hoofd gezien worden. Ook hebben de technici van Audi een techniek bedacht die met informatie uit het MMI-navigatiesysteem afslagen herkent en verlicht al voor het stuur geroerd is.

De vernieuwde Audi A8 zal de eerste auto met de nieuwe techniek zijn, die eind dit jaar op de markt verschijnt.

Bent u benieuwd naar de audi occasions die autobedrijf Douwe de Beer heeft staan in de showroom? Of kijk eens op ons occasion overzicht om meerdere jonge ex-lease occasions van BMW, Mercedes en andere Duitse merken. Schroom niet om contact op te nemen met Douwe de Beer middels het contactformulier voor meer informatie!