Audi presenteert nieuwe RS6 Avant

Audi presenteert nieuwe RS6 Avant | Douwe de Beer occasions

Audi staat bekend om zijn uiterst sportieve stationwagons uit de RS-serie en daarvan is de Audi RS6 het echte topmodel. Onlangs heeft het Duitse automerk de nieuwe RS6 Avant gepresenteerd die in 2020 op de markt komt. Het betreft een station met een vermogen van maar liefst 600 pk. Om dit te kunnen bereiken is het model uitgerust met een vier liter benzinemotor en twee turbo’s en daarmee wordt de 100 kilometer per uur al binnen 3,6 seconden bereikt.

Hogere topsnelheid optioneel

Deze supersnelle ‘gezinswagen’ bereikt binnen twaalf seconden een snelheid van 200 kilometer per uur en is normaliter begrensd op een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Tegen betaling kan de topsnelheid echter opgevoerd worden, want bij het optionele Dynamic Package en Dynamic Package Plus ligt deze respectievelijk op 280 kilometer per uur of 305 kilometer per uur.

‘Groene’ snufjes

Daarnaast heeft Audi er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de auto efficiënter te maken. Zo is de V8 benzinemotor uitgerust met mild-hybridetechniek, waarmee energie kan worden teruggewonnen uit remacties. Daarnaast kan de motor een aantal cilinders uitschakelen op het moment dat er rustig met de auto wordt gereden en er dus weinig van de aandrijving wordt gevraagd. Beide technieken zouden een gunstig effect op het brandstofverbruik moeten hebben.

Opvallende looks

De RS6 Avant is een opvallende verschijning en is dan ook bepaald geen ‘wolf in schaapskleren’ meer. Grote wielen, brede wielkasten en een opvallende voor- en achterkant tekenen de auto. Het model wijkt zelfs zo significant van de normale Audi A6 Avant af, dat er slechts drie plaatdelen hetzelfde zijn. Van binnen is de auto wel net zo ruim en praktisch als de A6 Avant en tegenwoordig kan de RS6 Avant ook met een trekhaak uitgerust worden, waarbij dat bij het vorige model niet mogelijk was.

Deze auto komt in het eerste kwartaal van 2020 op de markt, de uitvoeringen en bijbehorende prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.