Audi TT Roadster en A5 Cabrio maken plaats voor A4 Cabrio

Audi TT Roadster en A5 Cabrio maken plaats voor A4 Cabrio | Douwe de Beer

Audi overweegt om de TT Roadster en de A5 Cabriolet niet meer te laten terugkeren. Beide cabrio’s zullen volgens Duitse media plaats gaan maken voor één nieuw model, de A4 Cabrio.

Omdat de cabriolet echt een liefhebbers auto is, neemt het aantal verkopen van cabrio’s de laatste jaren af. Ook bij Audi verkeert de cabrio in zwaar weer. Om die reden weet Audi niet of ze voor de TT Roadster en de Audi A5 Cabriolet een opvolger zullen ontwikkelen. De Duitse media beweert dat Audi beide modellen gaat vervangen en hiervoor in de plaats de Audi A4 Cabriolet zal laten terugkeren!

 

Nieuwe generatie A4 Cabrio

Technisch gezien verschilt de A4 Cabrio niet veel van de A5 Cabrio. Toch zal er bij de vernieuwde A4 Cabrio op technisch vlak het een en ander veranderen. Want waar de Audi A4 voorzien is van een MLB-onderstel (motoren in lengterichting), zal de nieuwe A4 Cabrio uitgerust zijn met een bodemplaat waarbij de motoren dwars opgesteld zijn (MBQ-platform). Ook de TT, de Audi A3 en de Audi A3 Cabrio maken hier gebruik van.

Goedkopere variant

Ten opzichte van andere Audi A4-modellen zal de nieuwe A4 Cabrio een goedkoper te produceren technische basis krijgen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook de prijs van de auto beïnvloeden. Hiermee wil Audi dan ook een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van de BMW 4-serie Cabriolet en de Mercedes C-klasse Cabriolet, welke qua formaat vergelijkbaar zijn met de nieuwe A4 Cabrio.

Occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer vindt u jonge Audi occasions, waaronder ook regelmatig cabrio’s. Daarnaast vindt u ook tweedehands auto’s van andere Duitse merken in ons aanbod en bent u bij ons verzekerd van topkwaliteit tegen een scherpe prijs. Wilt u meer informatie over één van onze occasions? Laat het ons weten via ons contactformulier of kom eens langs in onze showroom in Dronten.