Auto import in 2022

Auto import in 2022 - Douwe de Beer occasions en import

De import van occasions is voor veel autodealers zeer aantrekkelijk, maar dit jaar was dat mede door de coronacrisis wel even anders. 2022 is helaas voor veel ondernemers een slecht jaar, zo ook voor de auto import.

Auto import herstelt

Het begin van de coronacrisis was de zwaarste periode voor de auto import, in april werden er namelijk bijna 90% minder auto’s geïmporteerd in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Dit kwam mede doordat de RDW-keuringstations op slot gingen, waardoor de buitenlandse voertuigen niet geregistreerd konden worden. Inmiddels is de auto import weer op de weg terug naar zijn oude niveau. De occasionverkopen zijn afgelopen maand zelfs met 8,1% gestegen ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder.

Elektrische occasions importeren in trek

Elektrische auto’s zijn erg in trek, het zal dan ook geen verrassing zijn dat de import van elektrische occasions flink gestegen is. Er passeerden totaal 3.842 EV’s de Nederlandse grens over, ten opzichte van dezelfde periode vorige jaar is dat een stijging van 64,8%. Hoewel de benzine auto’s een stijging van 3% behaalden, blijven deze toch veruit het meest populair. De benzine auto nam namelijk 79,3% van de totale auto import op zich.

Populairste geïmporteerde occasions

Zoals gewoonlijk is er ook weer een lijst opgesteld met de meest geïmporteerde auto’s. Van de elektrisch geïmporteerde occasions is de Audi E-Tron veruit de populairste. Gevolgd door de Hyundai Kona en de Renault Zoë. Maar, hoewel de elektrische auto’s dus goed scoren, zijn ze nog niet terug te vinden in de top 10. Het top 10 lijstje wordt gedomineerd door Volkswagen, met op één de Volkswagen Golf en op twee de Volkswagen Polo. Verder staan Nissan, Renault, Ford, Fiat, Toyota en MINI in de lijst.

Auto importeren via autocentrum Douwe de Beer

Wilt u graag een auto laten importeren? Dan helpen wij u hier graag bij. U kunt bij ons, zowel zakelijk als particulier, met een gerust hart een auto laten importeren. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan occasions in onze showroom staan, van merken zoals Audi, BMW en Volkswagen. Wilt u meer weten over onze services? Neem dan gerust contact met ons op via ons online contactformulier of telefonisch via 0321-320 202.