Auto importeren blijft populair

Auto importeren blijft populair | Douwe de Beer Occasions

Het importeren van tweedehands auto’s uit landen als België en Duitsland blijft onverminderd populair. In 2013 steeg het aantal geïmporteerde occasions in Nederland met ruim 20%, waarmee het totale aantal uitkwam op 100.000 geïmporteerde occasions. Dat deze trend ook in 2014 doorzet blijkt uit cijfers van de BOVAG, in het eerste kwartaal noteerden zij een stijging van 25% in het aantal geïmporteerde occasions.

De reden voor dit grote aantal geïmporteerde occasions hangt samen met een een mismatch tussen vraag en aanbod op de markt voor tweedehands auto’s. Doordat het aanbod occasions in het buitenland veel groter is en de tweedehands auto’s daar goedkoper zijn, kijken Nederlanders steeds vaker over de grens.

Mismatch vraag en aanbod Nederlandse occasions

Waarom is het importeren van tweedehands auto’s zo enorm populair in Nederland? Volgens de BOVAG komt dit doordat het aanbod van occasions in Nederland niet aansluit bij de wensen van de particuliere markt. De auto’s die enkele jaren geleden nieuw zijn verkocht zijn veelal kleinere modellen en diesels. Deze modellen waren toen populair door fiscale maatregelen vanuit de overheid om zuinig rijden te stimuleren. Nederlandse gezinnen zitten echter niet op deze modellen te wachten nu deze auto’s op de tweedehands markt terechtkomen. Zij rijden liever in een wat grotere – praktische – auto op benzine.

Auto importeren uit Duitsland voordelig

Daarnaast staat de verkoop van nieuwe auto’s in Nederland de laatste jaren op een laag pitje door de financiële crisis. Hierdoor stromen er weer minder auto’s door naar de tweedehands markt. Dit alles zorgt ervoor dat de vraag naar occasions groter is dan het aanbod. Veel Nederlanders zoeken de door hun gewilde occasion daarom over de grens in landen zoals Duitsland. In vergelijking met Nederland is het aanbod in Duitsland namelijk enorm. Daarbij zijn tweedehands auto’s in Duitsland ook nog eens goedkoper. Op een occasion uit het middensegment van enkele jaren oud kan dit al snel een paar duizend euro schelen, terwijl het voordeel op occasions uit het hogere segment op kan lopen tot tienduizenden euro’s.

Audi, BMW of Mercedes importeren? Het kan bij Autocentrum Douwe de Beer!

Heeft u een mooie occasion op het oog, maar kunt u net niet dat model of die uitvoering vinden die u hebben wilt? Dan bent u bij Autocentrum Douwe de Beer aan het juiste adres. Wij kunnen u helpen bij de import van uw droomauto. Zo hebben wij jarenlange ervaring met het importeren van jonge occasions naar Nederland en kunnen wij dit van A tot Z voor u regelen. Autocentrum Douwe de Beer: specialist in BMW, Mercedes en Audi occasions.