Auto importeren uit Duitsland

Auto importeren uit Duitsland | Douwe De Beer Occasions

Uit een onderzoek van BOVAG blijkt dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een gebruikte auto te importeren uit het buitenland. Hoewel er in 2012 al 79.832 occasions werden geïmporteerd, kwamen daar in 2013 nog eens 98.736 occasions bij. Belangrijkste reden is de lagere kosten, een occasion importeren uit Duitsland kan bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dan het kopen van een vergelijkbare occasion in Nederland.

Het is echter verstandig om een specialist in te schakelen bij het importeren van een auto, deze heeft immers kennis van de procedures en kan uw auto daarom zo efficiënt mogelijk importeren. Daarnaast kan deze u ook adviseren, auto import hoeft namelijk niet altijd de goedkoopste optie te zijn!

Een auto importeren uit Duitsland

Omdat er over auto’s in Duitsland geen BPM betaald hoeft te worden, daalt de waarde van auto’s daar sneller dan in Nederland. Zodra de auto in Nederland wordt ingevoerd, moet hier wel BPM over betaald worden. Dit is echter een lager bedrag dan de BPM die betaald moet worden bij aanschaf van een nieuwe auto. Om deze reden kan het goedkoper zijn om een auto te importeren uit Duitsland. De specialisten van Autocentrum Douwe de Beer kunnen voor u bepalen of het voordelig is om een occasion te importeren en hoe groot het voordeel dan zal uitvallen.

Kosten auto importeren uit Duitsland

Om de juiste keuze te maken tussen een auto importeren of de auto in Nederland aanschaffen, is het belangrijk acht te slaan op alle kostenposten. Om een occasion vanuit het buitenland naar Nederland te rijden, moet een tijdelijk kenteken aangevraagd worden en moet de auto WA-verzekerd zijn. Het is ook mogelijk om de auto naar Nederland te laten vervoeren. Dit zal meer geld kosten, maar u veel tijd en moeite besparen. Zodra de auto in Nederland is aangekomen, moet deze op kenteken gezet worden, een APK ondergaan en worden nagekeken door de RDW.

Uw huidige auto inruilen bij import van occasions

Bij Autocentrum Douwe de Beer is het tevens mogelijk om uw oude auto in te ruilen, wanneer u van plan bent om een auto te importeren. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de verkoop van uw auto terwijl u een occasion importeert. Wilt u meer informatie over het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland? Neem dan direct contact op met een van de specialisten van Autocentrum Douwe de Beer. Wij helpen u graag bij het maken van de meest voordelige keuze!