Auto lease stijgt met 18 procent

Auto lease stijgt met 18 procent | Autocentrum Douwe de Beer

Nu exact bekend is hoeveel auto’s er in de maand juli werden geleased, blijkt dat het totale aantal lease auto’s met 17,8% is gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2012. In juli 2012 werden er 6.895 nieuwe auto’s aangeschaft via een financial lease of operational leaseconstructie. In juli 2013 vonden maar liefst 8.122 lease auto’s hun weg naar de markt.

Waar in juli 2012 operational lease nog de populairste financieringsvorm bleek te zijn, is in 2013 financial lease een stuk populairder gebleken. Met 60% tegen 40% heeft financial lease de afgelopen 12 maanden flink terrein gewonnen op operational lease. Financial lease is populair om de fiscale voordeel en eigendomsrechten die samenhangen met deze leasevorm.

Naast deze twee hoofdredenen zijn er nog een aantal factoren debet aan de stijging. Zo zijn het investeren zonder liquiditeitsverlies, het terugvorderen van de BTW en de lage maandkosten absoluut voordelen die hebben meegespeeld in de opkomst van financial lease.

Jonge occasion lease populair

Helaas zijn de marktontwikkelingen enkel bekend inzake nieuwe lease auto’s. De occasion lease markt, die vele malen groter is dan de markt voor nieuwe lease auto’s, wordt namelijk nog positiever ingeschat door de experts. Deze markt is extreem populair geworden doordat jonge occasions tegen zeer aantrekkelijke lease tarieven kunnen worden aangeboden. Dit is mogelijk omdat de eerste grote afschrijvingen bij jonge occasions al hebben plaatsgevonden. Qua kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid doen jonge occasions echter nauwelijks onder ten opzichte van nieuwe auto’s.

In de markt voor jonge occasions zien we vooral dat de ex-lease auto’s razend populair zijn. Reden hiervoor is dat deze voormalige lease auto vaak door haar nieuwe eigenaar als uitstekend onderhouden, betrouwbaar en waardevast wordt gezien.

Autocentrum Douwe de Beer is gespecialiseerd in de verkoop en lease van jonge occasions. Neem een kijkje op onze occasion pagina of neem contact op voor meer informatie!