Auto onderhoudsmomenten hebben record bereikt in 2017

Auto onderhoudsmomenten hebben record bereikt in 2017 | Douwe de Beer

Nog veel automobilisten rijden van APK naar APK, waardoor achterstallig onderhoud van de auto ontstaat. Toch zien steeds meer mensen het belang in van regelmatig onderhoud van de auto. Zo is er in 2017 een nieuw record bereikt in het aantal onderhoudsmomenten aan personenauto’s.

Particulieren en kleine ondernemers brachten hun personenauto in 2017 maar liefst 15,7 miljoen keer langs bij een garage voor een onderhoudsbeurt. Ten opzichte van vorig jaar is dit een stijging van 1 procent. Dit wordt geconcludeerd in de Aftersales Monitor, een onderzoek die de BOVAG en RAI Vereniging vanaf 2009 samen jaarlijks uitvoeren. Sinds de start van de Aftersales Monitor zijn er nog nooit zoveel onderhoudsmomenten geteld.

Onderhoud auto hoger op de prioriteitenlijst

Volgens Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging, staat het onderhoud bij eigenaren van een auto na de economische crisis weer hoger op de prioriteitenlijst. Het regelmatig onderhouden van een auto vermindert de kans op onnodige reparatiekosten én zorgt voor meer rijplezier. Daarnaast kan men langer van de auto genieten.

Bestedingen afgenomen

De bestedingen van particulieren en kleine ondernemers aan onderhoudsbezoeken en reparatiebeurten zijn de afgelopen jaren wel flink afgenomen. Waar er in 2010 nog gemiddeld € 728,- per jaar werd uitgegeven aan onderhoud van auto’s van vier tot zes jaar oud, was dit in 2017 gemiddeld € 527,- per jaar.

Auto onderhoud bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij een ruime werkplaats waar u terecht kunt voor alle onderhoudswerkzaamheden aan uw auto. Mogelijk maakt u binnenkort een lange vakantiereis met de auto? Dan is het aan te raden om uw auto vooraf te laten checken om verrassingen tijdens uw vakantie te voorkomen! Gedurende het onderhoud van uw auto zullen wij u zoveel mogelijk ontzorgen. Zo halen wij de auto bij u thuis of op uw werk op, en brengen wij deze na de onderhoudsbeurt bij u terug. Of u ontvangt (gratis) vervangend vervoer.

Uw auto laten onderhouden of repareren bij Autocentrum Douwe de Beer? U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of maak direct een afspraak via onze website.