Auto winterklaar maken – Autocentrum Douwe de Beer

De winter kan zwaar zijn voor uw geliefde auto. Bij lage temperaturen begeeft uw accu het sneller, kunnen uw portieren dichtvriezen en wordt uw auto mogelijk beschadigd door strooizout. Bovendien gebeuren ’s winters meer ongelukken door gladheid. In dit blog vertellen we u alles over het winterklaar maken van uw auto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Zo maakt u uw auto winterklaar

We delen de allerbeste tips voor een wagen die soepel de winter doorrijdt.

Tip: antivries ruitensproeiervloeistof

Vul uw ruitensproeiervloeistof bij met een antivries ruitensproeiervloeistof. De antivries variant is blauw van kleur; de variant zonder antivries vaak roze of geel.

Tip: gebruik de handrem liever niet

De kans dat uw handrem vastvriest is in de winter een stuk groter. Gebruik uw handrem ’s winters daarom liever niet. Laat de auto in P of in zijn eerste versnelling staan of gebruik de elektrische handrem.

Tip: deurrubbers insmeren

Om te voorkomen dat uw deurrubbers bevriezen is het van belang dat u ze goed schoonhoudt en insmeert. Dit kan bijvoorbeeld met een speciale deurrubberstick of spray, maar ook talkpoeder kan al goed helpen. Door de deurrubbers preventief te behandelen voorkomt u dat u uw autodeur bij koude temperaturen niet meer open krijgt.

Tip: zorg voor speciale bescherming voorruit

Met een speciale beschermingsdeken voor uw voorruit zorgt u ervoor dat u minder hoeft te krabben. Kranten gebruiken is geen goed idee, omdat die kunnen vastvriezen.

Auto winterklaar maken

Is uw auto al klaar voor de winter?

U kunt natuurlijk zelf de nodige tips opvolgen voor het winterklaar maken van uw auto, maar een winterbeurt bij een officiële garage is ook altijd een goed idee. Zodra er mist, sneeuw en gladheid wordt voorspeld, is het belangrijk om uw auto op een aantal punten te laten controleren.

Bij een winterbeurt wordt onder meer gekeken naar de bandenspanning, de bandprofielen, de remmen, de accu, de motor, verwarming, veiligheidsgordels, verlichting, ruitenwissers en nog veel meer belangrijke punten.

Service beurt bij Douwe de Beer

Is uw auto toe aan een keuring of onderhoudsbeurt? Bij Douwe de Beer voeren we reparaties en onderhoud uit in onze high-tech autogarage. We werken samen met regionale dealers, dus we verzekeren u dat uw auto onderhouden en gerepareerd wordt door een merkspecialist. Heeft u een leaseauto? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Extra fijn aan de service van Douwe de Beer: we willen u zoveel mogelijk ontzorgen en kunnen uw auto daarom bij u thuis of op kantoor ophalen en weer terugbrengen. Of we zorgen voor (gratis) vervangend vervoer dat klaarstaat wanneer u uw auto brengt.

Zien we u binnenkort in onze garage?

Maak een afspraak