Autofabrikanten investeren massaal in elektrisch rijden

Autofabrikanten investeren massaal in elektrisch rijden | Autocentrum Douwe de Beer

Tijdens autobeurs IAA in Frankfurt was er een belangrijk thema te ontdekken bij de verschillende autofabrikanten: elektrisch rijden. Zo investeren Volkswagen, BMW en Mercedes de komende jaren miljarden in de ontwikkeling van elektrische modellen en de bijbehorende accu’s.

De autofabrikanten zullen wel moeten, willen zij de concurrentie aan kunnen gaan met de nieuwe middenklasser van Tesla. Tot nu zijn elektrische auto’s met een actieradius van meer dan 350 kilometer schaars, hier moet de komende jaren verandering in komen.

Elektrische rijden met BMW

In 2025 wil BMW 25 auto’s op de markt hebben die deels of volledig elektrisch aangedreven zijn. Het eerste nieuwe model wordt in 2020 geïntroduceerd en ongeveer de helft van de nieuwe BMW’s zal volledig elektrisch aangedreven zijn. Op dit moment is het aanbod elektrische BMW’s nog zeer beperkt. Naar verwachting zullen er tegen het einde van dit jaar ongeveer 200.000 BMW’s op de weg rijden die deels of volledig elektrisch aangedreven zijn.

Alle Volkswagens ook elektrisch verkrijgbaar

Een ander Duits merk, Volkswagen, streeft ernaar om in 2030 al haar auto’s ook met elektrische aandrijving beschikbaar te hebben. De investering die met de ontwikkeling van de nieuwe modellen gemoeid gaat is ruim 20 miljard euro. Daarnaast wordt er 50 miljard door Volkswagen geïnvesteerd in de ontwikkeling van de bijbehorende accu’s. Tegen het jaar 2025 moet 25% van het Volkswagen aanbod ook elektrisch verkrijgbaar zijn.

Kantelpunt elektrisch rijden in 2025

Tot nu toe is nog minder dan 1% van het Nederlandse wagenpark volledig elektrisch. Dit komt voornamelijk omdat de auto’s op dit moment nog te duur zijn en daarnaast tweedehands nog amper beschikbaar zijn. Omdat diesel en benzine steeds duurder zullen worden, is de verwachting dat elektrisch rijden in de aankomende jaren een enorme vlucht zal nemen. Het kantelpunt waarbij elektrisch rijden goedkoper per kilometer zal zijn dan benzine of diesel, ligt naar verwachting in het jaar 2025.

Autocentrum Douwe de Beer: uw autospecialist

Bij Autocentrum Douwe de Beer volgen we de ontwikkelingen binnen de automarkt op de voet. Als liefhebber en specialist op het gebied van de grote Duitse automerken, juichen wij de ingeslagen weg van harte toe. In de komende jaren zult u daarom ook in ons aanbod steeds vaker luxe uitgevoerde elektrische auto’s van de merken Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen aantreffen. Uiteraard vergezeld van onze persoonlijke service en huiselijk sfeer.