Automarkt stijgt met 10% in 2014

Automarkt stijgt met 10% in 2014 | Autocentrum Douwe de Beer

De eerste voorspellingen over de verwachte autoverkoop van volgend jaar worden al voorzichtig gedaan. Het is adviesbureau AUMACON dat met haar gepubliceerde voorspellingen het spits afbijt. AUMACON voorspelt dat de automarkt in 2014 zal groeien van de verwachte 370.000 verkocht auto’s dit jaar, naar 415.000 auto’s in 2014.

Naar verwachting zullen de hybride auto’s de grootste stijging doormaken. AUMACON verwacht dat 10% van alle verkochte nieuwe auto’s een hybride zal zijn. Deze stijgende lijn wordt vooral bewerkstelligd door de inspanningen die fabrikanten van dergelijke typen auto’s leveren om de populariteit van hybride auto’s te stimuleren.

Duitse auto’s erg in trek

Hybrides zijn zo in trek, omdat zij zowel op brandstof als op stroom kunnen rijden en het beste uit de twee bronnen naar boven weten te halen. Naast een stevige groei in het aandeel verkochte hybride en elektrische auto’s, zal de vraag naar zuinige auto’s met enkel een reguliere verbrandingsmotor onverminderd hoog blijven. Het zijn vooral de Duitse automerken BMW, Mercedes en Audi die enorm veel tijd en geld steken in de ontwikkeling van zuinige auto’s. De Duitsers lopen al jaren voorop in brandstofbesparing. En, dit natuurlijk zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit waar zij bekend om staan.

Markt occasions stijgt verder

Nu de markt voor nieuwe auto’s lijkt te gaan stijgen, worden er ook weer meer goed onderhouden en betaalbare ex-lease auto’s verwacht. Nadat al eerder bekend was geworden dat de markt voor occasions een stuk sterker is dan die voor nieuwe auto’s, zal in lijn met de voorspelling van AUMACON de verkoop en lease van occasions tenminste eenzelfde stijging laten zien.

Vooral de impuls die jonge occasions zullen gaan geven, is debet aan de verwachte stijging in het aantal auto’s dat in 2014 van eigenaar zal wisselen. Steeds meer particulieren en bedrijven doen afstand van hun oude, brandstofslurpende en fiscaal onvriendelijke auto en stappen over naar een kwalitatief hoogwaardige, fiscaal aantrekkelijke en zuinige ex-lease auto.

Ex-lease auto kopen of leasen

Bent u ook nieuwsgierig wat het inruilen van uw oude auto tegen een jonge ex-lease auto betekent? Neem dan eens een kijkje op ons occasion overzicht. Op dit overzicht treft u een uniek aanbod aan (ex-lease) occasions die wij speciaal voor u hebben geselecteerd. Als vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom in onze showroom, waar u al onze occasions met uw eigen ogen kunt bekijken. Wit u graag een proefrit maken? Ook dat is mogelijk bij Autocentrum Douwe de Beer. Bel ons op telefoonnummer 0321-320202 of vul het volgende contactformulier in en laat ons weten waarmee wij u van dienst kunnen zijn!