Automobilisten onwetend op het gebied van rijhulpsystemen

Automobilisten onwetend op het gebied van rijhulpsystemen | Autocentrum Douwe de Beer

Elektrische zelfrijdende auto’s zullen in de toekomst ons straatbeeld vormen, maar nu al zijn veel auto’s uitgerust met slimme rijhulpsystemen. Wanneer wij zelf de auto niet besturen, hangt onze veiligheid af van deze systemen. Veel nieuwe auto’s worden tegenwoordig standaard uitgerust met de zogeheten ‘advanced driver assistance’ rijsystemen. Voorbeelden hiervan zijn adaptive cruise control, dode hoek bewaking, verkeersbordherkenning en park assist.

Echter blijkt dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de rijhulpsystemen waarmee hun auto is uitgerust of niet (goed) weten hoe zij de rijhulpsystemen moeten gebruiken.

Werking slimme rijhulpsystemen nog niet bekend

Ondanks dat veel auto’s over veilige rijhulpsystemen beschikken, worden ze nog niet vaak genoeg gebruikt. Dit is gebleken uit een onderzoek van onderzoeksbureau Connecting Mobility onder zakelijke bestuurders. Zakelijke rijders beschikken vaak over een moderne auto en brengen veel tijd door op de weg. De ideale gelegenheid om veel gebruik te maken van slimme veiligheidssystemen. Uit het onderzoek blijkt echter dat er verschillende redenen zijn waarom bestuurders de systemen niet gebruiken, en dit is niet omdat zij dat niet willen.

Bestuurders zijn namelijk vaak niet bekend met de technische hulpmiddelen van hun auto, omdat zij niet goed worden voorgelicht door hun dealer of leasemaatschappij. Bovendien gebruiken de fabrikanten verschillende benamingen voor hun rijhulpsystemen, wat leidt tot verwarring bij bestuurders. Automobilisten die wél bekend zijn met de veiligheidsuitrusting van hun auto, die maken vaker gebruik van deze systemen.

Persoonlijke voorlichting bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer zien wij een groot belang in het gebruik van rijhulpsystemen. Met het oog op uw veiligheid vinden wij het belangrijk om de bekendheid met veiligheidssystemen te vergroten. Onze jonge occasions van Audi, BMW, Volkswagen en Mercedes zijn veelal uitgerust met slimme rijhulpsystemen. Wanneer u een dergelijke occasion bij ons aanschaft, dan zullen wij ten alle tijden persoonlijk aan u uitleggen hoe deze systemen werken. Onze verkoopadviseurs nemen hier uitgebreid de tijd voor tijdens de aflevering van uw nieuwe auto. Met Autocentrum Douwe de Beer gaat u dus altijd goed voorbereid de weg op!