Bijtelling naar 22% voor bijna alle auto’s

Bijtelling naar 22% voor bijna alle auto's | Autocentrum Douwe de Beer

De bijtellingsregels hebben de afgelopen jaren een hoop wijzigingen doorgemaakt. Ook in 2017 gelden er nieuwe regels rondom de bijtelling van zakelijke leaseauto’s. Echter wordt het stelsel van autobelastingen dit keer flink vereenvoudigd. De wijzigingen moeten uiteindelijk resulteren in stabiele belastinginkomsten en een efficiëntere bijdrage aan een beter milieu.

Vanaf 2017 gaan alle auto’s met CO2-uitstoot naar één bijtellingstarief, dus ook plug-in hybrids of andere zuinige auto’s. Alleen volledig elektrische auto’s kunnen nog profiteren van een lagere bijtelling. De nieuwe bijtellingstarieven gelden voor alle auto’s die vanaf 1 januari 2017 op kenteken worden gezet.

Bijtelling vanaf 2017

De nieuwe bijtellingsregels zorgen ervoor dat bijna iedereen die in 2017 een zakelijk leasecontract afsluit een bijtellingspercentage van 22% gaat betalen. Dit betekent niet direct dat het leasen van een auto duurder wordt. In veel gevallen zal er zelfs een lagere bijtelling gelden, want voor auto’s met een CO2-uitstoot boven 106 g/km gaat de bijtelling van 25% naar 22%. De bijtelling van plug-in hybrides gaat van 15% naar 22% en de bijtelling voor overige zuinige modellen stijgt met 1% procent. Het bijtellingstarief voor auto’s zonder CO2-uitstoot (oftewel volledig elektrische auto’s) blijft 4%.

Volledig elektrisch rijden stimuleren

Het kabinet wil met deze nieuwe bijtellingsregels het volledig elektrisch rijden stimuleren. De bijtelling voor emissievrije auto’s blijft daarom zeker tot 2020 4%. Het doel is namelijk dat er na 2035 uitsluitend volledig elektrische auto’s worden verkocht. Na 2050 is het zelfs de bedoeling dat er alleen nog maar emissievrije auto’s rondrijden.

Plug-in hybride auto’s passen niet meer binnen het kabinetsbeleid, waarbij zeer zuinig rijden fiscaal gestimuleerd wordt. Het aantal kilometers dat door deze auto’s elektrisch wordt gereden, is namelijk minder dan verwacht. Wel geldt voor plug-in hybrids nog tot en met 2020 een halftarief bij de motorrijtuigenbelasting.

Zakelijk auto leasen bij Autocentrum Douwe de Beer

Wilt u zakelijk een auto leasen? Dan is het raadzaam om goed te kijken welke bijtellingsregels voor u gelden. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om dit jaar nog een auto te leasen. Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u een occasion leasen op basis van financial lease. Met behulp van onze lease calculator kunt u eenvoudig uw maandelijkse leasetarief berekenen. Heeft u nog vragen omtrent het leasen van een auto of de nieuwe bijtellingsregels? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.