Bijtelling voor lease auto

Bijtelling voor lease auto | Douwe De Beer Occasions

De meest populaire lease auto’s worden gemaakt door Volkswagen. Vooral de Golf, Polo en Passat zijn al jaren favoriet onder leaserijders. Op het moment van schrijven leasen veel mensen nog snel een voordelige auto, voordat de nieuwe bijtellingsregels ingaan. De bijtellingsregels gaan namelijk per 1 januari 2015 veranderen, waardoor het rijden van veel populaire lease auto’s duurder wordt.

Veel van de lease auto’s die nu nog 14% bijtelling hebben, zullen namelijk per 1 januari in een duurdere klasse vallen. Zo ook de populaire Volkswagen Golf en Volvo V40. Autocentrum Douwe de Beer geeft een overzicht van de bijtellingsplannen in 2015 en 2016.

Bijtelling 2015 voor lease auto

De meest belangrijke verandering is, dat er vanaf 1 januari 2015 geen onderscheid meer gemaakt zal worden tussen een lease auto op benzine en een lease auto op diesel. Beide soorten auto’s mogen maximaal 82 gram CO2 per afgelegde kilometer uitstoten om in de voordelige 14% bijtellingsklasse te vallen. In totaal zijn er vanaf 1 januari 2015 vijf klassen te onderscheiden. Dit zijn 4%, 7%, 14%, 20% en 25%. De laatste klasse is voor benzine- en dieselauto’s die meer dan 111 gram CO2 per kilometer uitstoten. Om ook in 2015 te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar auto’s in de lagere bijtellingsklassen, komt Volkswagen in de tweede helft van 2015 met de Volkswagen Passat GTE. Deze plug-in hybride zal zo weinig CO2 uitstoten, dat deze in de 7% bijtellingsklasse gaat vallen.

Bijtelling 2016

Hoogstwaarschijnlijk zullen de regels met betrekking tot bijtelling vanaf 1 januari 2016 nog verder aangescherpt worden. Zo zal het aantal klassen verminderd worden tot 4. Auto’s die 0 gram CO2 per km uitstoten houden hierbij de 4% bijtelling. De andere klassen zullen 14%, 20% en 25% zijn. Leasecontracten die zijn gesloten voor de ingang van de nieuwe regels, behouden dezelfde bijtelling voor de eerste 60 maanden nadat de auto voor het eerst op kenteken is gezet. Hierna wordt gekeken of de auto nog aan de op dat moment geldende bijtellingsregels voldoet. Op deze manier is het mogelijk om voordelig een occasion te leasen binnen 5 jaar nadat deze voor het eerst op kenteken is gezet.

Occasion

Autocentrum Douwe de Beer heeft verscheidene jonge en zuinige occasions, die men kan leasen voor een aantrekkelijk maandbedrag. Daarnaast is het mogelijk om uw huidige auto in te ruilen en kunt u boetevrij inlossen. U weet zo precies wat u per maand kwijt bent aan uw auto. Bereken direct welk leasebedrag u zou betalen voor een voordelige jonge occasion. Heeft u vragen over onze occasions of de bijtellingsregels? Bel dan naar +31 321 – 320 202 of neem online contact met ons op.