BMW 1-serie occasions

Exterieur BMW 1-serie | Douwe de Beer occasionsSinds 2004 is de BMW 1-serie op de markt, deze auto was toen het kleinste model dat BMW produceerde. De auto valt in het zogenaamde c-segment, het segment voor de kleinere middenklassers. In dit segment moet de 1-serie het opnemen tegen de Audi A3, Mercedes A-Klasse en de Volkswagen Golf. Inmiddels zijn er twee generaties van het model geproduceerd en heeft de tweede generatie in 2015 een facelift gekregen.

Uitvoeringen van de BMW 1-serie

De BMW 1-serie werd gelanceerd als hatchback met vijf deuren, maar later kwamen ook een driedeurs hatchback of ‘Sporthatch’ (2007), coupé (2007) en cabriolet (2008) op de markt. De coupé en cabriolet worden overigens niet meer geproduceerd en zijn nu te vinden bij de BMW 2-serie. Voor de 1-serie zijn op het moment van schrijven zes benzinemotoren en vijf dieselmotoren beschikbaar. Het meest krachtige model is de BMW 135i, welke beschikt over een 3 liter benzinemotor met twee turbo’s.

Interieur BMW 1-serie | Douwe de Beer OccasionsDe BMW 1-serie wordt naar keuze geleverd met een handmatige versnellingsbak met zes versnellingen of een extra comfortabele acht-traps automatische versnellingsbak. De auto is standaard voorzien van LED-achterlichten en LED-dagrijverlichting, automatische airco, regensensor en lichtsensor.

BMW 1-serie occasion

Ook is de 1-serie voorzien van achterwielaandrijving en een in-lijn motor met zes cilinders, zaken die uniek zijn bij compacte middenklassers. Hierdoor is het rijplezier hoog, terwijl ook op rijcomfort niet is bespaard. Dit maakt de BMW 1-serie populair, waardoor er genoeg te vinden zijn op de occasionmarkt. Wie op zoek is naar een jong model met luxe uitrusting kan daarnaast ook over de grens kijken. In Duitsland is het aanbod bijvoorbeeld nog uitgebreider en is de prijs bovendien lager, waardoor de import van een 1-serie voordelig uit kan pakken. Autocentrum Douwe de Beer kan u hierover adviseren en u hierbij helpen.

Uw BMW specialist

In de afgelopen tien jaar heeft Autocentrum Douwe de Beer zich toegelegd op de vier grote Duitse merken. Dit betekent dat het merk BMW een prominente plaats inneemt binnen onze dienstverlening. In onze showroom vindt u daarom ook met regelmaat de BMW 1-serie terug. Het betreft in dat geval luxe, jonge occasions die u vele jaren rijplezier zullen bezorgen. Daarnaast zijn onze monteurs opgeleid om al het voorkomende onderhoud aan uw BMW uit te voeren. Zij werken snel en deskundig en zorgen ervoor dat u binnen no-time weer op weg bent.