BMW heeft plannen voor zelfrijdende auto

BMW heeft plannen voor zelfrijdende auto | Autocentrum Douwe de Beer

BMW heeft bekendgemaakt in 2021 een volledig zelfstandig rijdende auto te introduceren! Het zelfrijdende model genaamd ‘iNext’ kan gezien worden als de opvolger van de elektrische BMW i3.

BMW streeft ernaar om de iNext op level 4 van autonoom rijden aan te kunnen bieden. Dit houdt in dat de auto niet alleen op provinciale wegen en snelwegen (level 3), maar óók in de stad autonoom kan rijden. Alleen in moeilijke verkeers- en weersituaties zal de bestuurder bij level 4 de bediening van de auto over moeten nemen.

   

Alle BMW modellen elektrisch in 2020

BMW richt zich in de komende jaren op de elektrificatie van alle modellen. Dit betekent dat er voor elk BMW model keuze is uit vier soorten aandrijvingen, namelijk volledig elektrisch, hybride, benzine en diesel. De komende jaren zullen er diverse nieuwe elektrisch aangedreven modellen verschijnen. In 2018 komt BMW bijvoorbeeld met de i8 Roadster, in 2020 komt de volledig elektrisch aangedreven X3 uit en de iNext verschijnt in 2021. Vanaf 2020 zullen de modellen zo worden ingericht dat meer elektrische varianten mogelijk zijn. De BMW Group verwacht dat in 2025 15% tot 25% van de klanten zullen kiezen voor een elektrisch model van BMW.

Elektrische Mini

Dochtermerk Mini komt eveneens met een volledig geëlektrificeerd model. In 2019 wordt een 100% elektrisch aangedreven variant van de Mini 3-deurs geïntroduceerd. In de toekomst zullen alle modellen van Mini worden voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn, maar de 3-deurs Mini is voorlopig de enige.

Elektrische BMW’s bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer volgt de ontwikkelingen omtrent de elektrificatie van de BMW modellen op de voet. Bent u geïnteresseerd in een elektrische BMW? Regelmatig vindt u hybride aangedreven BMW’s in ons aanbod. En heeft u een specifiek model of een uitvoering waarnaar u op zoek bent? Maak dan gebruik van onze occasion alert of dien een vrijblijvend import verzoek in. Wij gaan graag voor u op zoek naar de gewenste auto!