BMW probeert Audi in te halen in China

BMW probeert Audi in te halen in China | Autocentrum Douwe de Beer

Audi doet het al enige tijd veel beter in China dan BMW. BMW heeft hier genoeg van en gaat actie ondernemen. Het plan is om de productie van motorblokken in China te verdubbelen. Het is namelijk belangrijk om in China zelf te gaan produceren als men daar als merk groot wil worden. De reden hiervoor is dat het importeren van onderdelen door de vele importheffingen erg duur is.

Veel automerken produceren al in China. Zo ook BMW, al gaat zij haar productie nu flink uitbreiden. BMW opent een fabriek in Shenyang die viercilinder benzinemotoren moet gaat vervaardigen voor lokaal geproduceerde BMW’s. Het doel is dat ook de productie van BMW auto’s in de assemblagefabriek meegroeit. Momenteel worden er zo’n 200.000 BMW’s geproduceerd in China.

Productiecapaciteit van de nieuwe BMW fabriek in China

BMW verkocht in 2013 in China 391.000 auto’s, wat neerkomt op een groei van 20% in vergelijking met 2012. Ook Audi groeide met 20%, maar leverde in totaal 492.000 auto’s af in China. BMW gaat dus sterk haar best doen om de cijfers van Audi zo snel mogelijk te overtreffen. In 2016 moet de fabriek die BMW laat bouwen zo’n 200.000 motorblokken gaan produceren. Later kan dit aantal worden opgevoerd tot 300.000 stuks. Als alle berekeningen kloppen, dan moet de fabriek zelfs in staat zijn om op volle capaciteit maar liefst 400.000 motorblokken per jaar te produceren. De motorblokken zijn voor bedoeld voor de 3-Serie, de 5-Serie en de X1 van BMW.

Autocentrum Douwe de Beer is dé specialist in BMW occasions

Bent u een liefhebber van BMW? Weet dan dat u bij Autocentrum Douwe de Beer op het juiste adres bent! Autocentrum Douwe de Beer is namelijk al vele jaren dé specialist in BMW occasions! Wij hebben een groot aanbod aan tweedehands BMW auto’s, welke wij voor u hebben opgenomen op onze BMW occasion pagina. En hebben wij de BMW die u zocht momenteel niet op voorraad? Geen paniek, dan bekijken wij geheel vrijblijvend voor u of het mogelijk is om de door u gewenste BMW te importeren. Heeft u vragen over een specifieke tweedehands BMW? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!