BMW snijdt nieuwe markt aan met X4

BMW snijdt nieuwe markt aan met X4 | Autocentrum Douwe de Beer

Langzaam komt er meer nieuws naar buiten met betrekking tot het nieuwste model van BMW. Na de X1, X3, X5 en X6 komt BMW nu met de BMW X4. Dit is een sportieve variant van de X3. De verwachting is dat BMW de X4 half april tijdens de autoshow in Peking zal presenteren. Vanaf deze zomer zal de BMW X4 vervolgens bij de dealer verkrijgbaar zijn.

Doordat de BMW X4 geen echte concurrentie heeft, snijdt men met dit model een compleet nieuw nichesegment aan. Met een steil aflopende daklijn heeft de X4 dezelfde uitstraling als de X6. De X4 is daarmee een coupé-achtige crossover, wat door BMW ook wel een Sports Activity Vehicle (SAV) wordt genoemd. Het is nog onduidelijk of BMW van de X4 ook een M-variant zal uitbrengen.

Wat zijn de specificaties van de BMW X4?

De X4 is slechts 1,4 centimeter langer dan de X3, maar daarbovenop wel 3,6 centimeter lager. De achterzijde heeft veel weg van de 3 Serie GT en de neus lijkt meer op de X3, al is de X4 forser in opzet. Het sportieve karakter van de X4 komt ook terug in het interieur, hier zijn de stoelen bijvoorbeeld een stuk lager geplaatst. Daarbij is de X4 met het M Sport package nóg sportiever te maken.

De BMW X4 heeft 500 liter laadruimte, als de twee achterste zitplaatsen worden neergeklapt bedraagt de laadruimte zelfs 1.400 liter. De achterklep is elektrisch te openen. Daarnaast beschikt dit BMW model over parkeersensoren en een leder bekleed sportstuur. Het motorenpallet lijkt overgenomen te zijn van de X3: benzine- en dieselmotoren met vier of zes cilinders. Het vermogen van de BMW X4 kan daarbij variëren van 184 tot 313 pk. De kosten van de X4 zullen waarschijnlijk hoger liggen dan de kosten van de vernieuwde X3, die €46,597 kost.

Ook BMW fan?

Bent u ook een liefhebber van BMW en bent u op zoek naar een occasion? Dan is een BMW occasion van Autocentrum Douwe de Beer misschien iets voor u! Autocentrum Douwe de Beer heeft altijd een compleet aanbod aan tweedehands BMW’s. Bekijk daarvoor de BMW occasion pagina. Zoekt u een bepaald model maar staat deze er niet tussen? Geen zorgen, Autocentrum Douwe de Beer kan uw favoriete BMW voor u importeren. Wij hebben jarenlange ervaring met het importeren van BMW occasions en zullen het ook voor u tot een succes maken.