Cabrio occasion steeds populairder

Cabrio occasion steeds populairder | Douwe De Beer Occasions

Wanneer de zon begint te schijnen en de temperatuur omhoog gaat, laat de cabriolet zich zien op de Nederlandse wegen. Hoewel er best wat cabrio’s in Nederland rondrijden, is het aantal cabrio’s wat nieuw op kenteken wordt gezet tussen 2007 en 2015 met maar liefst 59% gedaald.

Dit komt omdat de meeste cabriolets hun weg naar de Nederlandse automobilist weten te vinden via de markt voor tweedehands auto’s. Zo is de vraag naar cabrio occasions tussen 2007 en 2015 met 17% gestegen. Hoewel cabriolets vooral geassocieerd worden met vrouwen, wordt 68% van de cabrio occasions aangekocht door een man. Vrouwen kiezen hierbij vaker voor de compacte modellen, terwijl mannen gaan voor grotere, luxe cabrio’s.

Cabriolet vaak geïmporteerd

Doordat er in Nederland nieuw nog amper cabrio’s op kenteken worden gezet, wordt er naar de import gegrepen om alsnog te voldoen aan de groeiende vraag voor tweedehands cabriolets. Zo werden er in 2015, 16% meer cabriolets geïmporteerd dan in het jaar daarvoor en ook over de eerste vier maanden van 2016 is al een groei van 11% gerealiseerd. Doordat een cabrio occasion uit Duitsland bijvoorbeeld al gauw 10% goedkoper is dan in Nederland, kan het zeker lonen om hier te kijken naar een geschikte auto. Of het importeren van een cabrio uit het buitenland echt voordeliger is, hangt sterk af van het model en het land.

Top-10 cabrio modellen 2016

Om een indicatie te geven van de populariteit van bepaalde cabrio modellen, is gekeken naar de importcijfers van cabriolets in de eerste vier maanden van 2016. In de onderstaande tabel zijn de modellen weergegeven op basis van het aantal keer dat een bepaald model geïmporteerd is gedurende de betreffende periode.

Fiat 500 C 202
Mazda MX-5 129
MINI Cabrio 121
Peugeot 206 CC 100
Saab 9-3 Cabrio 78
Porsche 911 Cabrio 77
Mercedes SLK 75
Peugeot 207 CC 67
BMW Z4 Roadster 66
Volkswagen Golf Cabriolet 59

Hierbij valt op dat niet alleen de kleine cabriolets populair zijn, maar ook grotere, luxere auto’s zoals de Mercedes SLK, Porsche 911 en de BMW Z4 relatief vaak geïmporteerd worden.

Cabrio occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Zoals u weet is Autocentrum Douwe de Beer specialist in betrouwbare jonge occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Gedurende het voorjaar hebben wij regelmatig prachtige cabriolets van deze luxe merken in ons assortiment. Al onze auto’s zijn speciaal geselecteerd op hun prijs-/kwaliteitsverhouding en staan garant voor vele jaren rijgenot. Wilt u assistentie bij het importeren van een tweedehands cabrio uit het buitenland? Ook dan kunnen wij u helpen, wij hebben jarenlange ervaring met het importeren van auto’s uit Europa en daar buiten. Neem gerust contact met ons op om uw vraag persoonlijk aan ons voor te leggen.