Consument haalt bijzondere occasion van ver

Consument haalt bijzondere occasion van ver | Douwe de Beer

Uit onderzoek van Leaseplan Nederland, blijkt dat zeker twee derde van de Nederlandse consumenten voor een occasion kiest. Bij de zoektocht naar de perfecte occasion oriënteert de consument zich bovendien steeds vaker online. Advertentiesites zoals marktplaats.nl, AutoScout24.nl en AutoTrack.nl zijn daarbij favoriete plaatsen om de zoektocht naar een occasion te beginnen.

Consumenten boven de 40 jaar starten hun zoektocht echter nog altijd liever in een showroom. Uit onderzoek van VWE voertuiginformatie, blijkt dat 1 op de 2 consumenten de nieuwe occasions uiteindelijk op gemiddeld 14 kilometer van de eigen woonplaats vindt. Er zijn hierbij wel grote verschillen wat betreft het type occasion en de afstand die hiervoor afgelegd wordt.

Consument reist gemiddeld 30 kilometer voor occasion

Uit de informatie van VWE blijkt, dat een nieuwe occasion gemiddeld op 29,5 kilometer van de eigen woonplaats wordt aangeschaft. Binnen dit percentage zijn echter grote verschillen waarneembaar. Zo koopt 20% van de consumenten de auto uiteindelijk in de eigen woonplaats, maar is er een evengrote groep die bereid is om meer dan 50 kilometer te reizen voor een occasion. De factor die hierop het meeste invloed heeft, is het soort auto dat uiteindelijk wordt aangeschaft. Zo worden kleine auto’s uit het A-segment vaak dicht bij huis aangekocht, terwijl grote, exclusieve occasions vaak verder weg worden aangekocht.

Verder reizen voor bijzondere occasions

Voor tweedehands coupés als de BMW 3-serie coupé en de Mercedes C-klasse coupé wordt het verst gereisd. Dit zijn immers auto’s voor liefhebbers, waarvan het aanbod daarnaast ook nog eens beperkt is. De koper van zo’n occasion weet vaak precies welke uitvoering hij zoekt en is daarom bereid verder voor de felbegeerde occasion te reizen. Aan de andere kant worden kleine auto’s als de Suzuki Splash en Hyundai i10 het dichtst bij huis aangeschaft.

Exclusieve jonge occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer vindt u vooral tweedehands auto’s voor liefhebbers. Denk hierbij aan bijzonder luxe uitgevoerde occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Het is daarom niet verwonderlijk dat onze klantenkring uit geheel Nederland afkomstig is. Regelmatig krijgen wij zelfs de vraag of wij een bepaalde uitvoering uit het buitenland kunnen importeren. Immers, het aanbod bijzondere occasions in Nederland blijft beperkt. Ook hier helpen wij u graag bij. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen via onze website, u bent daarnaast ook altijd welkom in onze showroom in Dronten.