Consument zoekt occasion online

Consument zoekt occasion online | Douwe De Beer Occasions

De BOVAG voorziet in de komende jaren een halvering van het aantal fysieke showrooms. Reden voor deze ontwikkeling is volgens Eric Tak van BOVAG, dat consumenten hun zoektocht naar een nieuwe auto of occasion steeds vaker online starten. Dat deze ontwikkeling al geruime tijd aan de gang is, blijkt uit het feit dat het aantal showrooms in de afgelopen 25 jaar al eens is gehalveerd. Op dit moment kent Nederland nog 2.200 showrooms die zijn aangesloten bij de BOVAG.

Consumenten bezoeken de ‘online showroom’ graag, omdat dit makkelijk is. De verschillende opties kunnen online makkelijk vergeleken worden en daarnaast kan er op een laagdrempelige manier contact worden gezocht bij interesse in een bepaalde auto.

De voordelen van onze ‘online showroom’

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle consumenten slechts één fysieke showroom bezoekt voorafgaand aan de aanschaf van een nieuwe auto of occasion. Ons online occasionaanbod is daarom 7 dagen per week, 24 uur per dag, bereikbaar. Hier kunt u gemakkelijker dan ooit op zoek gaan naar uw droomauto. Zonder ellenlange showroombezoeken kunnen de verschillende opties overwogen en vergeleken worden. Eenmaal een interessante occasion gevonden, dan kunt u via onze website heel gemakkelijk contact opnemen bij vragen en kan er eventueel een proefrit voor u ingepland worden.

Autocentrum Douwe de Beer staat online én offline voor u klaar

Speciaal voor de klant die zich graag via internet oriënteert op de aankoop van een occasion, hebben we bij Autocentrum Douwe de Beer een aantal handige tools ontwikkeld. Zo kunt u bij ons eenvoudig online een taxatieverzoek indienen om de inruilwaarde van uw huidige auto door ons te laten berekenen. Verder hebben wij een handige financial lease calculator, waarmee u in een handomdraai een leaseaanvraag in kunt dienen. Tot slot heeft Autocentrum Douwe de Beer het occasion alert geïntroduceerd, waarmee u via e-mail op de hoogte gehouden wordt van nieuwe occasions in ons aanbod. Natuurlijk blijft u daarnaast altijd welkom in onze fysieke vestiging in Dronten. Hier zijn onze verkoopadviseurs en monteurs u tijdens openingstijden graag van dienst.