De opkomst van the Connected Car

De opkomst van the Connected Car | Douwe De Beer Occasions

Een trend die we de laatste tijd steeds vaker zien bij nieuwe auto’s en jonge occasions, is Connected Car technologie. Dit is technologie die de betreffende auto verbindt met het internet. Hierdoor wordt de auto uitgebreid met een aantal interessante mogelijkheden, waarbij wij verwachten dat er in de toekomst alleen maar meer toepassingen zullen komen voor deze interessante technologie.

De mogelijkheden van Connected Car technologie zijn eindeloos. Zo maakt deze technologie het mogelijk dat de staat van de auto op afstand gemonitord kan worden, dat er in de auto apps gebruikt kunnen worden zonder tussenkomst van smartphone of tablet en kan een Connected Car waarschuwen op het moment van een botsing of snelheidsovertreding.

Hoe werkt Connected Car technologie?

Er zijn twee typen Connected Car Technologie te onderscheiden. Bij het eerste type heeft de auto een ingebouwde GSM-module die zorgt voor verbinding met het internet. Echter, omdat veel consumenten niet willen betalen voor de extra kosten die het verbruik van internet met zich meebrengt, maken autofabrikanten vaak gebruik van een ander type technologie. Bij deze tweede variant wordt de smartphone van de bestuurder (draadloos) verbonden met de auto en maakt de auto vervolgens gebruik van de internetverbinding van de smartphone. Naast de verbindingsmogelijkheid zelf, beschikken auto’s met Connected Car Technologie meestal over een centrale boordcomputer, een entertainment systeem en een scherm in het dashboard vanwaar alle toepassingen bediend kunnen worden.

Toepassingen van Connected Car technologie

Er zijn vele toepassingen te bedenken voor Connected Car technologie. Zo kan op eenvoudige wijze inzicht verkregen worden in de data die een auto verzamelt tijdens het rijden. Denk bijvoorbeeld aan informatie over brandstofverbruik, rijgedrag, de technische staat van de auto en waar de auto allemaal geweest is. Daarnaast maakt Connected Car technologie het mogelijk om de auto te lokaliseren, op afstand te ontgrendelen, de airconditioning op afstand in/uit te schakelen of de status van de batterijen van elektrische auto’s te controleren met behulp van een computer, smartphone of tablet. Daarnaast kan de auto via het internet gebruik maken van allerhande apps, bijvoorbeeld voor betaald parkeren, het streamen van muziek of navigatie.

Autocentrum Douwe de Beer en the Connected Car

Bij Autocentrum Douwe de Beer volgen wij de ontwikkelingen van Connected Car technologie op de voet. Op deze manier kunnen wij u bijvoorbeeld optimaal van dienst zijn en adviseren bij de aanschaf van een nieuwe auto met dergelijke technologie. Maar ook onze monteurs zorgen dat zij op de hoogte zijn van deze technologie die bijvoorbeeld al door Mercedes (Connect me), Audi (Audi Connect), Volkswagen (Car-Net) en BMW (ConnectedDrive) wordt gebruikt. Zo kunnen zij het onderhoud aan uw auto immers optimaal uitvoeren. Bent u op zoek naar een jonge occasion met Connected Car Technologie? Bekijk dan snel onze actuele voorraad. Wij heten u graag van harte welkom in onze showroom in Dronten!