De populairste occasions van 2017

De populairste occasions van 2017 | Autobedrijf Douwe de Beer

Het jaar 2017 is bijna ten einde, dus het is weer tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. De laatste jaren is de populariteit van occasions steeds verder toegenomen. De verkoop van occasions gaat in 2017 dan ook hoogstwaarschijnlijk een recordniveau bereiken met bijna 2 miljoen verkochte tweedehands auto’s.

AutoScout24 zocht uit naar welke tweedehands auto’s dit jaar het meeste werd gezocht door Nederlands automobilisten. Welke merken en modellen waren afgelopen jaar het meest geliefd en voor welke kleuren wordt het meeste gekozen?

 

Top 10 populairste occasions 2017

Al jaren is de Volkswagen Golf een geliefd model. Net als vorig jaar staat het model ook dit jaar weer op nummer 1 in het rijtje met meest gezochte occasions. De Golf bestaat al ruim 40 jaar en blijft favoriet onder automobilisten van alle leeftijden.

Opvallend is dat 8 van de 10 auto’s in het rijtje Duitse auto’s zijn. Wij vinden dit uiteraard niet gek, aangezien Duitse auto’s kwalitatief goede en betrouwbare auto’s zijn. Wij spitsen ons als bedrijf dan ook al jaren toe op de Duitse automerken Mercedes, Audi, BMW en Volkswagen.

De top-10 meest populaire occasions van afgelopen jaar:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Audi A4
  4. Audi A3
  5. BMW 3-serie
  6. Opel Astra
  7. Ford Focus
  8. Audi A6
  9. Opel Corsa
  10. Renault Mégane

Zwart blijft nog altijd de favoriete kleur bij de aankoop van een tweedehands auto. Daarna kiezen veel automobilisten voor een grijskleurige auto, gevolgd door de kleuren blauw, wit en rood.

Occasion kopen bij Autobedrijf Douwe de Beer

Bent u zich ook aan het oriënteren op een nieuwe auto? Bij ons vindt u een ruim aanbod jonge occasions van Duitse makelij. Onze occasions zijn rijk uitgerust en hebben in de meeste gevallen nog maar weinig kilometers op de teller. Naast ons huidige aanbod importeren wij ook vaak auto’s uit Duitsland op verzoek van onze klanten. Benieuwd naar onze occasions? U vindt ons actuele aanbod op onze website, maar uiteraard verwelkomen wij u ook graag in onze showroom in Dronten. De koffie staat klaar!