De voordelen van een auto importeren

De voordelen van een auto importeren | Autocentrum Douwe de Beer

Het importeren van een tweedehands auto uit het buitenland is de laatste jaren ongekend populair. Ook dit jaar is het aantal import auto’s weer explosief gestegen ten opzichte van vorig jaar. Voornamelijk jonge occasions uit het hogere segment van merken als BMW, Mercedes en Audi worden vanuit Duitsland veel geïmporteerd naar Nederland.

Maar wat maakt het importeren van een auto uit het buitenland nu eigenlijk zo aantrekkelijk? Wij zetten een aantal voordelen op een rijtje!

   

1. Groter aanbod

Het aanbod van jong gebruikte auto’s is de laatste jaren schaars in Nederland. Zeker wanneer u op zoek bent naar een specifieke uitvoering, kleur en/of uitrusting. In het buitenland, in het bijzonder in Duitsland, is het aanbod jonge occasions met weinig kilometers op de teller simpelweg een stuk groter. Meer kans dus dat u hier een auto vindt die volledig naar wens is!

2. Prijsvoordeel

Doordat het aanbod in het buitenland aanzienlijk groter is, heeft dit vanzelfsprekend een positieve invloed op de prijs. In andere landen zijn auto’s in de meeste gevallen veel voordeliger en standaard vaak rijker uitgerust. Echter hoeft het invoeren van een auto uit het buitenland niet altijd voordeliger uit te vallen. Daarom is het aan te raden om u altijd goed te laten adviseren.

3. Garantie blijft behouden

De fabrieksgarantie van een auto geldt tegenwoordig in heel Europa. Voor ieder merk geldt een fabrieksgarantie van minimaal twee jaar, bij sommige merken is dit zelfs 5 jaar. Wanneer de auto iets mankeert kunt u dus gewoon bij de Nederlandse dealer terecht.

Auto laten importeren door Autocentrum Douwe de Beer

Helaas komt het nog vaak voor dat er te veel BPM betaald wordt bij het importeren van een auto. Daarnaast komen er, naast de aanschaf van de auto, uiteraard nog meer kosten bij het importeren van een occasion kijken. Denkt u eraan om een auto te (laten) importeren? Dan is het aan te bevelen om een specialist te raadplegen die op de hoogte is van de laatste regelgeving.

Autocentrum Douwe de Beer heeft inmiddels jarenlange ervaring met auto import. Wij kunnen u begeleiden bij het importproces, maar indien gewenst ook het gehele traject voor u uit handen nemen. Wij brengen vooraf alle importkosten in kaart zodat u niet voor verrassingen komt te staan! Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier de website. Direct een vrijblijvend importverzoek indienen kan ook. Wij helpen u graag!