DEKRA Occasion rapport 2014 gepubliceerd

DEKRA Occasion rapport 2014 gepubliceerd | Douwe De Beer Occasions

Het Used Car Report 2014 is gepubliceerd door DEKRA. Dit rapport biedt inzicht in de wereld van occasions en hun betrouwbaarheid. De data in het rapport is gebaseerd op bijna 15 miljoen inspecties van occasions en voor elke voertuigklasse in een bepaalde kilometerrange zijn minimaal duizend auto’s geïnspecteerd.

Voor het rapport zijn tweedehands auto’s uit 10 verschillende klassen getest, van de klasse mini auto’s, tot SUV’s en busjes. Tijdens elke inspectie is aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van het chassis, de motor, het exterieur en interieur, de remmen en de elektronica van de betreffende occasion. Opvallend is dat de winnaars in de verschillende klassen allemaal afkomstig zijn van Europese fabrikanten. In dit artikel bespreken we een aantal van deze klasse-winnaars.

Medium klasse: Volvo V60 occasion, uiterst betrouwbaar

De Volvo V60 wordt door DEKRA geroemd om zijn betrouwbaarheid. Van alle auto’s van dit type die de afgelopen twee jaar voor het onderzoek zijn geïnspecteerd, had 99,1% geen defecten. Slechts 0,4% (1 op de 250) van de geïnspecteerde occasions van het type V60 vertoonde een aanzienlijk defect. Dit type Volvo wordt daarnaast aangeprezen voor het excellente rijcomfort en de vele beschikbare veiligheidsopties. Een verdiende winnaar in de klasse medium auto’s.

Hogere Medium klasse: tweedehands Mercedes Benz E-klasse, kwaliteit en comfort

Volgens de DEKRA kiest men een Mercedes E-klasse voor het comfort, de ruimte en het vakmanschap waarmee de auto gebouwd is. Doordat deze auto’s gebouwd zijn met de beste materialen, vertonen zelfs occasions van vier jaar oud volgens de DEKRA nauwelijks slijtage. De auto is daarom niet voor niets verkozen tot “Company Car of the Year 2012”. Wat betrouwbaarheid betreft zit het met een Mercedes E-klasse occasion dus wel goed. In de kilometerrange van 100.000 t/m 150.000 kilometer vertoonde slechts 6,4% van de geïnspecteerde occasions een defect. De terechte winnaar in de hogere medium klasse dus.

MPV klasse: gebruikte Mercedes Benz B-klasse, ruim en dynamisch

Een Mercedes B-klasse is ruim, betrouwbaar en heeft uitstekende rijeigenschappen aldus DEKRA. De auto is daarnaast standaard uitgerust met een modern audiosysteem, 17 inch lichtmetalen velgen, ESP en zeven airbags. De occasions van dit type zijn het meest betrouwbaar van alle occasions in het DEKRA rapport. Van de geïnspecteerde Mercedes B-klasse occasions in de kilometerrange van 0 tot 50.000 km vertoonde slechts 0,5% een mankement. Daarmee wint deze occasion in de MPV klasse van auto’s als de Chrysler Voyager en de Ford C-Max.

Autocentrum Douwe de Beer: voor betrouwbare tweedehands auto’s

Bij Autocentrum Douwe de Beer zijn we gespecialiseerd in betrouwbare occasions. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit jonge occasions van de bekende Duitse merken, maar ook voor een tweedehands Volvo kunt u bij ons terecht. Bekijk ons occasionaanbod hier, of kom langs in onze showroom. Wanneer u een model of uitvoering zoekt welke wij op dit moment niet in het assortiment hebben, kunt u altijd een occasion alert instellen of een importverzoek indienen.