Denk ook bij thuiswerken aan het onderhouden van uw auto

Steeds meer mensen werken vanuit huis, naar aanleiding van het coronavirus. Hierdoor wordt de auto een stuk minder gebruikt. Wanneer een auto echter wekenlang stil staat, kunt u bij het opnieuw gebruiken van uw auto voor vervelende verassingen komen te staan. Zo kan het gebeuren dat uw auto niet start, juist wanneer u de auto wel nodig heeft. Om te voorkomen dat uw auto mankementen vertoont doordat u er lang geen gebruik van heeft gemaakt, zetten wij aan aantal belangrijke tips op een rij.

1. Controleer de olie

Wanneer een auto voor een langere periode stilstaat, kan het gebeuren dat de motorolie naar de onderkant van de motor zakt. Hierdoor zal de auto lastiger starten, omdat alle olie dan eerst omhoog gepompt moet worden. Is uw motorolie al wat ouder? Dan zal deze versneld indikken aangezien er dan al vuil in zit. Om er voor te zorgen dat uw auto soepel zal blijven starten, raden wij u aan om tijdig voor nieuwe motorolie te zorgen.

2. Controleer de bandenspanning

Een stilstaande auto rust met zijn volle gewicht op de onderzijde van de autobanden. Bij een rijdende auto wordt dit gewicht verdeeld over de ronddraaiende wielen. Wanneer een auto lang stil staat is er enkel druk op de onderzijde, waardoor de conditie van de autoband verslechterd. Om dit te voorkomen, is het verstandig om eens per week een stukje met uw auto te rijden. Daarnaast kunt u er voor kiezen om uw bandenspanning iets te verhogen. Dit zorgt er namelijk voor dat de band minder snel vervormt.

3. Gebruik tijdelijk uw handrem niet

Remmen kunnen, na een langere periode ongebruikt te zijn, vast gaan zitten. Om deze reden is het raadzaam om de handrem tijdelijk niet te gebruiken. Daarnaast kunt u de auto het beste in de eerste versnelling zetten. In het geval van een automaat, zet u deze in de parkeerstand.

4. Laad de accu op

Een belangrijk onderdeel van een auto is de accu. Elke moderne auto bevat naast logische stroomverbruikers inmiddels ook stille stroomverbruikers. Dit betekent dat zelfs wanneer de auto stil staat, deze alsnog een klein beetje stroom verbruikt. Wanneer uw auto voor langere periode stil heeft gestaan, kan de batterij opeens zijn leeggelopen. Om te voorkomen dat uw auto niet meer kan starten raden wij u aan om regelmatig een ritje van minimaal 10 minuten in uw auto te maken, waardoor de accu weer op kan laden.

Geef uw auto een onderhoudsbeurt bij Autocentrum Douwe de Beer

Zodra de maatregelen omtrent het coronavirus worden versoepeld of worden opgeheven, zal iedereen massaal weer met de auto de weg op gaan. Dan is het natuurlijk nog maar de vraag of alle voertuigen het na lange stil hebben gestaan het nog even goed doen. Om ervoor te zorgen dat u op uw auto kunt blijven rekenen, raden wij het u aan om ook in deze periode een onderhoudsbeurt op uw auto te laten uitvoeren. Wij ontvangen u graag (uiteraard met gepaste afstand) in onze werkplaats, waar onze professionele autotechnici zorgen dat u straks weer met een gerust hart de weg op kan.