“Diesel heeft wel degelijk toekomst”

“Diesel heeft wel degelijk toekomst” | Douwe de Beer Occasions

Wie de berichtgeving heeft gevolgd omtrent de sjoemeldiesels en het dieselverbod in Duitsland, kan zich niet aan de gedachte onttrekken dat dieselauto’s steeds vaker negatief in het nieuws komen. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat zij stellen dat de dieselmotor geen toekomst meer heeft. Maar volgens experts is van dit alles niets waar. Zij stellen dat er een hetze is ontstaan tegen dieselmotoren en dat nieuwe dieselmotoren, welke aan de Euro 6c norm voldoen, even schoon zijn als benzinemotoren.

Hoe de hetze tegen de dieselmotor is ontstaan

De afgelopen jaren heeft de dieselmotor een imagoprobleem. Dit komt omdat een aantal fabrikanten auto’s met dieselmotoren op de markt bracht die tijdens tests voldeden aan de Euro 6 norm, terwijl de auto’s bij normaal gebruik helemaal niet aan de milieueisen van deze norm voldeden. Hierdoor zijn er grote aantallen vervuilende diesels op de markt gekomen. Tegenwoordig moeten nieuwe auto’s daarom op een andere manier getest worden, waardoor er veel minder verschil is tussen de geteste uitstoot van schadelijke stoffen en de uitstoot in de praktijk. Dankzij deze nieuwe standaarden mag van nieuw ontwikkelde dieselmotoren verwacht worden dat deze zo schoon zijn als de testresultaten aangeven.

Waarom dieselmotoren de komende jaren hard nodig zijn

Schone dieselmotoren zijn de komende jaren hard nodig om aan gestelde klimaatdoelstellingen te kunnen voldoen. In 2021 is op Europees niveau bijvoorbeeld een doestelling bepaald van gemiddeld 95 gram CO2 -uitstoot per kilometer. Zonder schone dieselmotoren is de verwachting dat deze doestelling en doelstellingen voor latere jaren nooit gehaald gaan worden. Experts zijn het er daarom over eens dat de (schone) dieselmotoren nog zeker tot het jaar 2025 en waarschijnlijk ook daarna een prominente rol zullen spelen. Er is dus geen enkele reden waarom u op dit moment niet zou kiezen voor een nieuwe auto met een moderne en schone dieselmotor.

Jonge occasions met moderne technieken

Autocentrum Douwe de Beer is gespecialiseerd in jonge occasions van de grote Duitse merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. In navolging van de sjoemeldiesels en de aangescherpte milieunormen hebben deze fabrikanten de laatste tijd schone dieselmotoren op de markt gebracht die met behulp van de modernste technieken de uitstoot van CO2 drastisch weten terug te dringen. Wanneer u veel kilometers maakt, dan is een jonge occasion met een dergelijke moderne dieselmotor daarom nog altijd de beste optie. Op basis van uw mobiliteitsbehoefte adviseren onze verkoopadviseurs u graag bij uw keuze.