Een elektrische auto aanschaffen: leasen of kopen?

Denkt u erover na om een elektrische auto aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te kijken naar de verschillende opties met betrekking tot het bemachtigen van een elektrisch voertuig. U kunt er namelijk voor kiezen om een elektrische auto te leasen of te kopen. In dit nieuwsbericht vertellen wij u over de voor- en nadelen van deze twee aanschafmogelijkheden.

Restwaarde elektrische auto

Er komen steeds meer soorten elektrische auto’s op de markt en dit zal in de toekomst alleen nog maar blijven toenemen. Hierdoor ontstaat geheel terecht de vraag hoe het straks dan zit met de restwaarde van de elektrische auto’s die nu op de markt beschikbaar zijn. Volgens ING Automotive is de vraag op dit moment groter dan het aanbod en zal deze vraag naar schatting de aankomende jaren enkel toenemen. Dit maakt het zeer interessant om nu te investeren in een elektrische auto.

Leasen zonder risico

De elektrische auto staat bekend om zijn milieubewuste en zuinige verbruik. Daarnaast zijn de onderhoudskosten voor een elektrische auto een stuk lager in vergelijking met een gewone benzineauto. De prijs van een elektrische auto is echter een stuk hoger dan de prijs van een gewone benzineauto. Dit heeft alles te maken met de batterij van de elektrische auto. De productiekosten van een goedwerkende batterij zijn nog altijd stevig. De verwachting is dat de prijs van deze batterij in de toekomst gaat dalen, maar niemand kan met zekerheid zeggen wanneer dat gaat gebeuren. Door een elektrische auto te leasen, hoeft u zich geen zorgen over de hoge(re) aanschafprijs. U betaalt dan maandelijks een vast bedrag voor de elektrische auto en geniet van alle voordelen.

Aanschafpremie voor het kopen van een elektrische auto

Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om als particuliere koper een aanschafpremie te krijgen bij het aanschaffen van een elektrische auto. Het betreffende voertuig moet echter wel aangeschaft worden bij een officiële garage of autodealer. Er zijn twee verschillende premies waar u in aanmerking voor kunt komen. Wanneer u een tweedehands elektrische auto koopt, ontvangt u een premie van € 2.000,- euro. Bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische auto ontvangt u een premie van € 4.000,- euro. Goed om te weten is dat wanneer u een financial leasecontract afsluit, u ook gebruik maken van deze aanschafpremie.

Elektrische occasions bij Douwe de Beer

Heeft u interesse in het aanschaffen óf in het leasen van een goed onderhouden elektrische occasion? Dan kunt u terecht in de showroom van Douwe de Beer. Wij beschikken namelijk een mooi aanbod met elektrische occasions. U bent van harte welkom om langs te komen in onze showroom, die volledig is voorzien van de juiste voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de richtlijnen van het RIVM. U kunt natuurlijk ook ons huidige aanbod te bekijken via onze website. Wanneer u vragen heeft die u digitaal wilt stellen, kunt u ons altijd telefonisch bereiken via +31 321 – 320 202 of contact opnemen via het online contactformulier. Graag tot ziens bij Autocentrum Douwe de Beer!