Een ode aan de Volkswagen Golf

Een ode aan de Volkswagen Golf | Douwe De Beer Occasions

Hij werd in 2013 verkozen als Europese Auto van het Jaar én als Wereldauto van het jaar. Ook is hij het meest verkochte model van Volkswagen wereldwijd. We hebben het over de Volkswagen Golf.

De VW Golf – in de VS en Canada ook wel bekend onder de naam Rabbit – is op het moment van spreken nog steeds een van de meest geproduceerde auto’s. De eerste generatie van het model (oftwel de Golf MkI) zag in 1974 het levenslicht. Sindsdien zijn de modellen door de jaren heen steeds geavanceerder én veiliger geworden. Bij Autocentrum Douwe De Beer proberen we op elk moment verschillende jonge occasions van de immens populaire Volkswagen Golf in het assortiment te voeren. Deze kunnen uiteraard zowel gekocht als geleased worden.

De eerste generatie Volkswagen Golf

De allereerste Golf, de Golf MkI, werd in 1974 uitgerust met een voor die tijd heel moderne watergekoelde viercilindermotor, die voorin geplaatst was in plaats van achterin. Deze eerste generatie Golf werd nog een aantal keer enigszins aangepast, totdat de Golf MkII in 1983 gepresenteerd werd. Dit model was een stuk luxer dan zijn voorganger. Zo was de Golf MkII onder meer voorzien van elektrisch bedienbare ramen en spiegels én was dit model beschikbaar met stoelverwarming.

Volkswagen Golf: luxe en veiligheid

Luxe en veiligheid werd bij de Golf MkIII nog verder uitgedacht. Zo was dit model van de populaire hatchback o.a. uitgerust met airbags en cruise control. Zijn opvolger, de Golf MkIV werd zelfs uitgebracht in vier verschillende uitvoeringen, waarbij de ene uitvoering steeds net iets luxer was dan de andere. Zo had de Golf R32, de sportiefste variant, een topsnelheid van 247 km/u. Ook bij het ontwerpen van de in 2003 geïntroduceerde Golf MkV was er door Volkswagen weer veel aandacht besteed aan veiligheid. Features als anti-whiplash hoofsteunen en seat-belt-reminders beschermen de bestuurder van dit model tegen gevaar.

Nieuwste modellen VW Golf

De in 2008 uitgebrachte Golf MkVI kreeg nieuwe bumpers en LED-achterlichten, maar leek verder erg op het voorgaande model. Toch werd deze versie in 2012 gekozen als IIHS Top Safety Pick, wat de focus op veiligheid maar weer eens bevestigt. Het nieuwste model – de Golf MkVII – , uitgekomen in 2012, biedt daarentegen veel moderne extra’s. Het model is onder andere standaard uitgerust met start/stop-systeem en Multi Collision Brake. Deze laatste feature zorgt dat de snelheid automatisch wordt verminderd na een botsing, wat een volgende aanrijding kan voorkomen.

Tweedehands Volkswagen kopen

Bent u op zoek naar een Volkswagen occasion, of een VW Golf in het bijzonder? Autocentrum Douwe De Beer heeft een groot aanbod aan jonge tweedehands Volkswagens. Ook kunnen onze specialisten u adviseren bij het importeren van Volkswagen occasions. Loop eens binnen, of informeer via onze website naar de mogelijkheden.