Eerste details BMW 7-serie 2015 (G11/G12)

Eerste details BMW 7-serie 2015 | Douwe De Beer Occasions

Hoewel de nieuwe BMW 7-serie (G11/G12) pas in september, tijdens de IAA in Frankfurt, aan het publiek getoond zal worden, heeft BMW inmiddels de eerste details van haar vlaggenschip wereldkundig gemaakt. Aangezien de BMW 7-serie het in de topklasse opneemt tegen de Mercedes S-klasse en de Audi A8, wordt er veel van het nieuwe model verwacht. BMW doet er ondertussen alles aan om deze verwachtingen hooggespannen te houden en ‘lekt’ daarom slechts mondjesmaat informatie over de vernieuwde 7-serie.

Hoewel het design niet revolutionair verschilt van zijn voorganger, belooft BMW dat de 7-serie onder de motorkap zal zijn voorzien van technologische hoogstandjes die het verschil zullen gaan maken.

BMW 7-serie 2015 uitgerust met carbon core en luchtvering

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe 7-serie is de zogenaamde ‘carbon core’. Dit houdt in dat BMW bij de productie van dit model rijkelijk gebruik maakt van kunststof dat is verstevigd met koolstofvezel (CFRP). Hierdoor wordt volgens BMW een gewichtsreductie van 130 kilo gerealiseerd ten opzichte van het huidige model. Deze gewichtsbesparing zal het brandstofverbruik en de rijeigenschappen positief beïnvloeden. Daarnaast zal het nieuwe model standaard voorzien zijn van intelligente luchtvering. Dit betekent bijvoorbeeld dat de auto de rijhoogte afhankelijk van de snelheid aanpast, waardoor het nieuwe model 7-serie nog comfortabeler zal rijden dan zijn voorganger.

Vernieuwd iDrive-systeem en remote parking

Een andere technische innovatie, is dat BMW het iDrive-multimediasysteem heeft vernieuwd. Waar het systeem voorheen alleen bediend kon worden met de bekende ronde knop, zal dit nu ook met behulp van een touchscreen kunnen. Maar dat is nog niet alles, BMW heeft er tevens voor gezorgd dat iDrive voortaan om kan gaan met bepaalde handsignalen, waarmee bijvoorbeeld het volume van de radio aangepast kan worden. Tot slot zal de BMW 7-serie uitgerust worden met ‘remote parking’, dit betekent dat de auto zichzelf kan inparkeren na een druk op de afstandsbediening. Deze optie zal vooral handig zijn bij krappe parkeerplekken, waar de ruimte om in en uit te stappen beperkt is.

BMW 7-serie occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer vindt u regelmatig luxe occasions uit de topklasse in het aanbod. Zo kunt u bij uitstek bij ons terecht voor een BMW 7-serie occasion met weinig kilometers en vele opties. Onze verkoopadviseurs staan op ieder moment voor u klaar, om samen met u op zoek te gaan naar een occasions die bij uw wensen en eisen past. Zo leveren wij regelmatig luxe occasions voor taxiondernemers en ook een financial lease overeenkomst en/of inruil van uw huidige auto behoort tot de mogelijkheden. Wij heten u graag van harte welkom in onze showroom in Dronten.