Elektrisch rijden in B-klasse Mercedes

Elektrisch rijden in B-klasse Mercedes | Autobedrijf Douwe De Beer

Op de NYIAS toont Mercedes-Benz een wereldprimeur; de B-klasse Electric Drive.

De elektrische B-klasse heeft de beschikking over een 136 pk sterke elektromotor. Het maximumkoppel is 310 Nm. De sprint naar 100 km/h kost ‘aanzienlijk minder dan tien seconden’. De topsnelheid is begrensd op 160 km/h.

Het pakket lithium-accu’s bevindt zich in de Energy Space in de bodem van de auto, een oplossing die zowel qua ruimtegebruik als botsveiligheid hout snijdt. De actieradius is 200 kilometer. De oplaadtijd om een actieradius van 100 kilometer te behalen is bij een 240V/40A oplaadpunt in de Verenigde Staten ongeveer twee uur voor nodig.

Binnenin heeft de Electric Drive een speciaal instrumentenpaneel met een energiemeter. De naald stijgt kloksgewijs van het groene naar het rode gebied wanneer er meer energie wordt gevraagd en duikt onder de nullijn wanneer de auto teruggewonnen energie opslaat in de batterij.

Instellen auto met PC of smartphone

Controles en instelmogelijkheden van de auto op afstand worden mogelijk gemaakt door de zogenaamde Vehicle Homepage. De bestuurder krijgt met behulp van een PC of smartphone via het internet eenvoudig toegang tot zijn auto. Dankzij die voorziening is het mogelijk om de huidige laadstatus van de lithium-ion batterij te raadplegen of de huidige actieradius van de auto op een kaart weer te geven. Ook kan de geplande route worden gevisualiseerd, waarbij direct duidelijk wordt of en waar de auto tijdens de reis opgeladen kan worden. Bovendien biedt deze connectiviteit de mogelijkheid om de klimaatregeling al op voorhand te activeren, om de auto vóór gebruik al te verwarmen of te koelen.

De B-klasse Electric Drive komt in de eerste instantie volgend jaar in de Verenigde Staten op de markt. In een later stadium komt de pionierende Mercedes ook naar Europa.

Meer informatie over het elektrisch rijden, laadpunten in Nederland of over het aanschaffen van een elektrische auto kunt u terecht bij autobedrijf Douwe de Beer. Hiervoor neemt u contact met ons op door middel van het contactformulier.