Elektrische auto steeds populairder

Elektrische auto steeds populairder | Douwe de Beer occasions

Uit onderzoek dat is uitgevoerd door I&O Research blijkt dat één op de vijf automobilisten die van plan is om het komende jaar een nieuwe auto te kopen, een volledig elektrische auto wil aanschaffen. Volgens I&O Research kan dit in de praktijk betekenen dat zo’n 50.000 mensen besluiten om een elektrische auto aan te schaffen.

Hoewel slechts 1,7 procent van de autokopers daadwerkelijk zeker weet een auto met stekker aan te schaffen, is dit wel een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, waar maar 0,3 procent er zeker van was dat de volgende auto een elektrische zou worden. Het onderzoek naar de interesse in elektrisch rijden is zowel dit jaar als vorig jaar gehouden onder ongeveer tweeduizend automobilisten.

De redenen voor de elektrisch rijden

De voornaamste reden dat elektrisch rijden steeds populairder wordt, is het milieuvoordeel van elektrisch rijden. Daarbij worden potentiële autokopers ook enthousiast over het feit dat de actieradius van elektrische auto’s steeds beter wordt. De komende tijd komen er veel nieuwe elektrische auto’s op de markt, alleen Audi komt bijvoorbeeld al met vier nieuwe modellen. Momenteel kunnen stekkerauto’s tussen de 200 en 500 kilometer rijden voordat zij aan de laadpaal moeten. De gemiddelde actieradius van nieuwe elektrische auto’s gaat verder omhoog.

Meer verkopen elektrische auto’s

De toenemende interesse is tevens te zien op de weg. Eind vorige maand reden er 11.402 volledig elektrische auto’s op de weg. Dit zijn er ruim 2.000 meer dan op 31 december 2015. Daarmee kwam het aandeel van deze auto’s boven de 1 procent van de totale autoverkoop. Ook worden er, door de lage bijtelling, steeds meer elektrische auto’s geleaset. Volgend jaar worden de eerste geleasete elektrische auto’s op de occasionmarkt verwacht.

Elektrische auto’s bij Autobedrijf Douwe de Beer

Douwe de Beer is gespecialiseerd in luxe occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Van deze merken hebben wij ook een aantal hybride auto’s in ons assortiment. Dus wanneer u op zoek bent naar een tweedehands (semi-)elektrische auto kunnen wij u zeker verder helpen. Kijk eens rond op onze website of breng een bezoek aan onze showroom in Dronten. U bent van harte welkom!