Elektrische auto’s steeds meer in trek

Steeds meer consumenten kiezen bij het aanschaffen van een auto vaker voor een elektrische auto. Dat is ook terug te zien in de toenemende verkoop van het aantal elektrische auto’s. Er wordt steeds vaker voor een alternatief van de traditionele verbrandingsmotor gekozen.

Elektrische alternatieven voor de verbrandingsmotor in trek

In Europa is de verkoop van het aantal elektrische auto’s met maar liefst 53 procent gestegen. In het tweede kwartaal van 2020 was van alle nieuwe auto’s die op naam zijn gezet ruim 7 procent elektrisch. Terwijl dit aan het begin van 2020 nog maar 2,4 procent was. Daarbij maakte de plug-in hybrides een stijging van maar liefst 133 procent mee. De hybride auto’s blijven het meest in trek, met een marktaandeel van bijna 10 procent zijn de hybrides het populairste alternatief voor traditionele verbrandingsmotoren. Hoewel de verkopen van volledig elektrische auto’s in Europa een grote stijging doormaakte, bleef in Nederland het aantal verkochte elektrische auto’s nagenoeg hetzelfde.

Groei in verkoop elektrische occasions

De verkoop van elektrische occasions in Nederland neemt daarentegen wel hard toe, blijkt uit cijfers over de eerste helft van dit jaar. Autobedrijven verkochten de eerste helft van dit jaar maar liefst 7.303 volledig elektrische tweedehands auto’s. Ten opzichte van vorig jaar is dit bijna een verdubbeling, toen werden er nog maar 3.749 elektrische occasions verkocht. Consumenten verkopen voornamelijk kleinere tweedehands EV’s. Dit is ook niet gek, aangezien het aanbod van kleine en meer betaalbare elektrische auto’s sterk is toegenomen. Ook tweedehands plug-in hybrides zijn nog steeds erg in trek. Ten opzichte van 2019 zijn de verkopen hiervan met meer dan 50% toegenomen. Door deze enorme populariteit hebben de elektrische en hybride occasions de lpg-occasion ingehaald. Na Diesel en benzine staat nu dus elektrisch rijden op de derde plaats van meest verkochte occasions.

Elektrische occasion aanschaffen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij altijd een mooi aanbod met betrouwbare occasions voor u. Daarbij kunt u bij ons ook terecht voor elektrische en hybride occasions van mooie merken zoals Hyundai, Audi en BMW. U kunt ons aanbod aan occasions eenvoudig online bekijken, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom. Heeft u een mooie occasion gevonden die past bij uw wensen? Neem dan nu contact met ons op voor een afspraak en een proefrit. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.